Sunday, October 2, 2011

Fakta Geografi : Bandar Yang Takde Dalam Peta

"Banyak-banyak bandar, bandar ape yg takde dalam peta??" soklan teka teki yang betul- betul mencabar mindaku 20tahun lepas.. ghupenye dia punye jawapan Bandar Colgate.. Tapi, dari mana pulak dtg itu bandar Colgate? pasti ianya sinonim dgn akak2 n abg2 yg lahir hujung 70an dan awal 80an.termasuk ler aku...fuh, kisah childhood moments lagi rupe2nye.. hehe...

-Lencana Ahli Kelab-

Pengetahuan Am : Bandar Colgate telah diadaptasi daripada Kelab Colgate yg telah ditubuhkan sekitar awal 90an oleh syarikat ubat gigi Colgate.. tujuan kelab ini ditubuhkan tak lain tak bukan adalah utk kempen program penjagaan gigi dikalangan kanak2 yg berumur 12 tahun kebawah.. dan aku adalah salah seorang ahlinya.. dengan hanya menghatar 2 penutup kotak colgate sebagai bukti pembelian... aku telah layak menjadi ahli kelab colgate yg sah..dapat kad ahli, stiker dan lencana.. lepas tu selang beberapa bulan colgate akan hantar pula majalah kelab colgate kerumah.. seronok gile dapat bendajadah tu semua.. dan bile besday kak dina kelab colgate siap antar kad besday lagi kat ahli2 nya.. mana laa barang2 kelab colgate aku tu...try cari mmg dah takde.. sangat-sangat kenangan wooo....


~nak je aku tepon tokey colgate suruh tubuh ini kelab balik..~



23 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

tengok ahli kelab colgate teringat dulu masa kecik2...

jadi ahli kelab ne..ehheh

Amoi MiyaSya said...

ada ehh kelab colgate dlu ? tak pernah tau pun, heheh

Ujie said...

Aku ade simpan lencana ngn kad dr kak dina tu.. Jgn jeles..hihi

Tengku Puteri said...

owh...ada kelab colgate ye...baru tau nih..heee..

nur farahin binti sulaiman said...

eh.. ada ye kelab colgate.. farah x penah tahu pon.. hehehe.. guna je selalu..=)

Alkisah said...

belum lagi kfc kids club..

Run Away said...

wah...suka..suka...kelab colgate..mcm jadi kanak2 balik jew..;d

maisarah sarah said...

nak jugak!!comel giler kartun colgate tu.huhuhu

Ms. LaLA said...

hehe.. pertama kali saya dengar ada kelab colgate.. malunye.. sy ketinggalan nie.. :)

Nora Hj Nasir said...

ye sy tau psl ahli kelab colgate,tp tah kenapa sy tak dpt jd ahli..org xhiraukan permintaan sy pd masa tu kot..walhal sy juge pengguna ubat gg colgate, mgkn bkn rezeki kot. ~sibuk masuk kelab lompat getah

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak baru choki taw ade kelap colgate :)

hanaahmad said...

siyes tak pernah tau kewujudan kelab ni. :)

~SaL IjOu~ said...

ouh..mcm best je~ ^^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alangkah bagusnye klu kelab nih masih adakan..

Ungu Violet said...

tinggal memori...:)

pemuzik jalanan said...

Cecomel je ada kelab camtu eh. Mesti tak pernah miss berus gigi seyh hik

Izzaty Ishak said...

Wahahaha kesiannya zaty tak pernah tau pulak pasal kelab colgate ni. Best gila dapat banyak hadiah.

Kelab Chicky yang KFC tuh zaty tau. Err

Iwanski said...

ILA HonEyBuNNy ~ Wahh.. kamu tau ini kelab.. mesti umur kite lebih kurang..

Amoi MiyaSya ~ Ade laa.. hihi...

Ujie ~ kau mmg.. semua khazanah dolu2 ko simpan..

Tengku Puteri ~ Adelah Puteri.. best!!

Edy ~ Lu mesti join ini club kan..

maisarah sarah ~ Alangkah indahnya kalau club ni bertahan hingga kite.. sure adik maisarah pun join..

Ms. LaLA ~ Alahai.. Lala pun tak pnah ke dgr club ni.. terasa dirini dah tua..huu..

Nora Hj Nasir ~ Kamu salah alamat kot..

::ini belog saya . cinta hati saya:: ~ ada laa choki..

hanaahmad ~ Tidak mengapa dikau tak tau kewujudan ini club... yg penting kau tau kewujudan ku oh hana...hikhik...

~SaL IjOu~ ~ Best sgt... comey2 je tau...

LiLy @ MumMyQiStInA ~ tu laa.. nape laa tetiba je cenyap club ni kan..

Ungu Violet ~ yup... memories remain..

pemuzik jalanan ~ e eh.. adik kpd HAna Ahmad rupenye.. hikhik... miss aje gosok gigi.. huu...

Izzaty Ishak ~ kalau zaty lahir awal sikit mesti dah join the club... =)

~~~~~~~Thanx All sudi Baca n Komen~~~~~~~~~~

cik asam jeruk said...

alamak sy pakai sensodyne..xleh join la ni..kekeke.

Iwanski said...

cik asam jeruk ~ hee... time tu ade ke sensodyne... ubat gigi darkie ade laa.. skang dah tukar nama jadi darlie..

mimiekiut said...

Woit...aku cam kenal jer button badge kelab colgate neh??Ko jumpa kat mane erk?? Surat kakak dina ada sekali tak?

Pondok Usang said...

mimiekiut ~ itu gambar badge pun aku search kat google.. hehe..

zlee said...

hahaha
tetiba je dpt komen yg bg link post ni... lol
kt post ni
http://rombotalk.blogspot.my/2009/09/saya-mahu-menjadi-ahli-kelab-colgate.html
random

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...