Friday, October 7, 2011

Imbas Kembali - Kenangan Ku Kesekolah Bersamanya..

Assalamualaikum kengkawanku semua..Semoga kalian ceria-ceria ler hendaknya.. jutaan terima kasih sekali lagi ku ucapkan sbb sudi2 baca, bagi komen, jadi followers dan tinggalkan pesanan kehadiran anda dipondok usang kat box ShoutMix sebelah tu.. tak lupe juge thanx kat Nana, kerana telah melukis dan memilihku menjadi antara rakan blogger nye yang tercomel dan terbaek ... tang mana comelnye den pun tak tau ler.. apa pun sangat comey itu lukisan.. Nanti den lukih gambar ekau pulak ye Nana.. hehe..

Ni ler motor yang slalu hantar aku pegi balik dari rumah ke skolah satu ketika dulu.. model Honda Cub C70.. classic sungguh... begitu besar jasanye kat aku dan jugak famili...paling bangga time kecik2 dulu naik motor duduk kat bakul depan... now motor ni pun dah tak gune lagi...dah tak bole nak start... org tua aku pun dah ade motor baru... jadilah ianya hiasan abstrak dan sekerap kat depan umah aku tuu... dapatlah ianya mengindahkan lagi pemandangan... ehehe... skang ni aku ngah dalam usaha nak bawak kuar sonyap-sonyap motor ni..ape lak nak bawak be"racing"... nak pi timbang kati kat besi buruk ler...dapat gak buat duit lepak-lepak..minum-minum... ha ha..


~Salam Sayang Penuh Kerinduan Untuk Semua...~

43 comments:

Ujie Samseng said...

Selain kenangan gi sekolah, takde kenangan lain ke? Aku ada kenangan naik moto ngn pakcik aku masa darjah 1.. Aku belum naik bebetul, dia dah jalan. Sudahnye aku tertonggeng ke belakang kena tinggal. Dahla sakit, malu plak tu.. Uwaaa....

Nana : En. Iwan secara live mmg comel orgnye.. Pasti u nak cubet2 pipi dia.. Grrrggrrr...

*I yang baru sampai Kotademit*

Iwanski said...

Ujie Gensster Paradise ~ Kang aku post kenangan centaa kang.. meluat pulak ko nak baca.. siang tadi aku eksiden.. layan corner lebih sgt.. mujur aku sempat lompat dari motor ala2 celita antu bonceng..

Ujie Bini Gengster said...

I wannnntttttt!!! Citerla wehhhh... Nak baca... Haha bz body..

♥Aien Najwa♥ said...

wah..sangat evergreen moto..best nyer tengok..rase nk naik lak moto tu..hehe..

haney said...

classic :)

Ungu Violet said...

wah...nostalgia tuh..:)

~Nana 귀여운~ said...

muahaha :P

seram plak nak tahu hasil lukisan abg iwan nih..

haiyaaa :P

Iwanski said...

Ujie Samseng kpg dusun ~ Yolaa.. ekau punye pemintaan akan ku lunaskan.. dgn harapan kamera 14mp jual ler kat aku...

Aien Najwa ~ Kalau sehat motor ni Najwa.. lamo dah abg iwan bawak ekau jalan2 pusing satu kampung.. nak duduk kat bakul pun bole...

Haney ~ Lagi classic andai di jaga dan digilap..

Ungu Violet ~ Yup.. nostalgia yg tidak bisa dilupakan.. kenangan masam dan manis...

Nana ~ Abg iwan lukih gambar nana naik motor tu bule...

~SaL IjOu~ said...

oh,abah kite pun ade moto sejibik mcm ni..masih boley pakai sampai skrg..samala, moto yg byk berjasa..walopun abah da ada moto baru..abah tetap pakai yg ini g kebun~ ^^

Sophie Al-Yahya said...

nostalgia betul!

sy pun ada nostalgia dengan kereta kancil manual yg lama. ada sampai 4 gear aje. sekarang dah beli kereta baru tp bila pandang kereta kancil lama tu tersenyum ajeee.. =) haih. kenangan..

Iwanski said...

Sal Ijou ~ ntah2 abah kite pnah kenal tak waktu zaman rempit-rempit masa mereka muda-mudi dulu... tapi, dulu-dulu dah ade rempit-rempit ke.. hehe...

Iwanski said...

Sophie Al-Yahya ~ Kereta kancil yg sangat menjimatkan minyak.. berjasa gak tu.. =)

ghost writer said...

aku juga belajar menunggang motor dengan motor jenis honda c70 ini bro,tapi aku ke sekolah dengan scrambler,sesuai dengan bentuk dan keadaan jalan daerah kami.

ILA HonEyBuNNy said...

moto kapcai..hehe..

arwah tokwan dulu ada moto neh..tapi xingat sgt sebab kecik lagi..heheh

Iwanski said...

ghost writer ~ tak terbayang aku keindahan suasana keindahan daerahmu itu.. pasti aman dan damai.. ada masa bawa gua ke sana ye..

Iwanski said...

Ila HoneyBuNNy - kalau adik Ila tringin nak naik itu motor kapchai.. meh ler... tapi naik je laa.. tapi kalau nak bagi jalan... abg iwan ler yg kene tolak kan..

Tengku Puteri said...

pernah naik motor camni g sekolah..tokwan hantar g sekolah dulu...sungguh nostalgia..=)

Iwanski said...

Tengku Puteri ~ mana tau ntah2 kite slalu berselisih pergi skolah bersama.. apakah nama skolah cik puteri ketika itu..? hehe...

HerNameIsSha said...

yeah. I remember. Pergi pekan naik motor camni dengan atuk time kcik dulu-dulu. :)

Iwanski said...

HerNameIsSha ~ woo... mesti manje sama atuk eh..

syeRAWRR said...

wuhuu antik tuu :3

Run Away said...

dulu masa sy kecik...arwah abah sy ada moto mcm ni...selalu jew sy nangis nak ikut...hek....;d

kjaharun said...

motor mu yang sangat style :)

ghost writer said...

sekarang sudah berubah,meski kerajaan selalu terlupa.

Azren Aida said...

wah, kenangan lama..moto yg byk berjasa..:))

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,honda cub..

moto lama abh..

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe motor ni ssah nk dpt skang nie

hanaahmad said...

antik dan klasik. jom ronda-ronda? :)

Alkisah said...

classic awesome..

dhiera said...

ari tu kan tengok majalah 3, ada orang yang beli moto macam ni nak baiki balik. then, jual~ jadi cantik2 balik moto2 ni~ kt area perak tak silap.

Iwanski said...

syeRAWRR ~ lagi antik lagi mahal kan... =)

Run Away ~ Pasti ianya kenangan yg tak bisa kamu lupakan..

kjaharun ~ Lagi stylo andai anda yg jadi pembonceng nye.. hehe...

Iwanski said...

ghost writer ~ suasana lama tetap dihati.. sentimental value beb...

Azren Aida ~ betul,betul,betul... waktu itu mana bisa mampu hendak miliki motokar..

nuyui a.k.a miss YUI ~ waahh, ade lagi tak itu motor...

Iwanski said...

Niena Pengembara Ilahi ~ yup, harganya juge sudah meningkat ribuan ringgit...

hanaahmad ~ fuh, betul ke ni.. cik Hana dah ajak ronda... terus aku pi repair la ini motor..

Alkisah ~ Busy jaga baby ke skang.. hehe...

Iwanski said...

dhiera ~ tu laa.. diorang siap ade club motor2 lama nii.. buat balik, customize.. terus jadi cun.. =)

teha said...

syok zaman skola... mcm2 ade

El-Janna said...

eh moto kita sama la^^

Iwanski said...

teha ~ Zaman skolah laa yg paling best dlm idup.. hehe...

El-Janna ~ boleh la kite sama2 pi konvoi... hee..

sleeping_maniac90 said...

memang klasik motonye hehehehe

Iwanski said...

sleeping_maniac90 ~ jom kite bawak kamu pi jalan2...

anamizu said...

BAG 5334..wahh mmg retro nih!hehe
ni harge tinggi nih ;)




luv,
cik ana

Iwanski said...

anamizu ~ Mesti sudah sangat lama punya.. BAG.. mungkin awal 80an barangkali.. cik anamizu carikan buyer.. untung jualan kite share sama rata.. hehe..

zahidah seran said...

moto ni masih ade kat kg.
nostalgia kecik2 kan...
anak saya pun berkenan nak naik moto ni skrg...=)

Pondok Usang said...

zahidah seran ~ motor ni kak.. kalau kite repair kembali.. mahal harganya nii.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...