Saturday, October 15, 2011

Topik : Edisi CacaMarba...

Banyak kisah aku nak celita n kongsi bersama... kerana kerja dan waktu mencemburui kita.. jadi aku pendekkan dan cacamarba kan itu kisah...ikut kengkawan la nak komen kisah yang mana.. akan ku balas komen dan jejak ziarah korang.. kerana ku sentiasa rindukan pondok ku dan kengkawan ku... =)



1. Korang dah tengok cite Real Steel... Terbaek.... Bukan sekadar cite lawan-lawan robot.. spanjang citenye anda takkan bosan.. penuh dgn elemen persaudaraan, kasih syg,humor, suspend & mcm-mcm lagi la.. suke itu budak kecik lakonan Dakota Goyo menari sama robot..sgt comey..

2. Akhirnya mencecah angka 100... followers pondok usang yg ke 100.... Saudara Amir Baker... Hadiah? Hadiah untuk followers yg ke 55,000 aje.. hehe...

3. Tertengok cite bini-bini gengster... memang betul ade satu adegan tu.. depa leh bantai berpegang, berdukung dalam masjid... sgt melampau...

4. Baru ku mengerti peribahasa melayu " Bagai Melepaskan Batok Di tangga"... sebelum ni ingatkan melepaskan batuk di tangga.. korang tau tak "Batok" tu menatang ape..?

5. Dapat email dari Yahoo "Dear iwanski,We appreciate that you have been with Yahoo! Mail for the past 14 years." (Waahh,Gile lama....)

6. Bila seorang pakcik dgn konfidennye bercecrita.. "skarang ni semua org dah ade Bunkface.. pakcik pun dah ade juge.." lama memikirnya.. dasat pakcik ni minat Bunkface...Rupenye nak menyebut FaceBook.. Buatkan tergolak bosar kek dalam hati... hehe...


~Tamat Cacamarba~

33 comments:

~SaL IjOu~ said...

~nak sebut facebook jadik bunkface..aduyahai..haha~
~sy pun da lebih 10 tahun gune yahoo mail~ ^^

Mawar Terpinggir said...

Ape dia sawo matang?

~Nana 귀여운~ said...

sYa pon ader bunkface jugakk..hehehehe :P

Amir Baker said...

Waaa terima kasih Iwanski cuz mention saya. Hehe gembira tahap nak mati ni. Huih 14 tahun tuh, saya pon 14 thun jugak hehe...

Alkisah said...

ramai follow hang.. tak hajak aku pun..

teha said...

no 3 tu aku setuju !

Iwanski said...

~SaL IjOu~ - hee... ingat sgt.. 1st email kite tu tahun 1996.. register kat cybercafe.. kite form 2 waktu tu..

Mawar Terpinggir ~ Ular Sawo kan... kojo mengulor je...

~Nana 귀여운~ ~ Wah peminat Bunkface rupenye dia.. zaman abg dulu kumpulan Nico.. hehe...

Iwanski said...

Amir Baker ~ Amir 14 tahun tu email ke umur amir skang ni 14 tahun??

AlKisah ~ hehe.. nak ajak laa nii.. hang sibuk je..

teha ~ semua org pun akan setuju bile baca kisah nombor 3...

Nora Hj Nasir said...

owhh...

pemuzik jalanan said...

Patutnyaa awak bwk sy dgn kakak tgk wayang sekali. Saya tgh! Haha :p eh batok? apaa?

Ungu Violet said...

bangpes pon bangpes la pokcik...haha

Iwanski said...

Nora Hj Nasir ~ adakah "owhh.." itu merangkumi komen utk semua kisah... =)

pemuzik jalanan ~ okeh.. nextweek kite pi.. awk tengah, sy dan kakak blakang awk... Batok itu ialah alat utk mengambil air utk basuh kaki di kampung2 sebelum naik ke atas rumah.. ada paham adik manis..

Ungu Violet ~ tapi saya lagi suke kumpulan Res2

Mawar Terpinggir said...

Batok tu tempurung kelapa cakap jawa..

Sawo matang = ciku masak.. sebab tu kulit orang melayu, kita cakap kulit sawo matang iaitu kulit yang kaler macam kaler buah ciku yang masak

Yang Benar,
Guru BM Darjah 4 Cendawan

hanaahmad said...

awak tengok wayang tak ajak saya dan adik! tak aci! haha.

Iwanski said...

hana ahmad ~ kalau saya nak tengok wayang dgn awak mesti la cite yg best.. jadi, saya akan tengok cite itu dulu.. mmg cite itu best.. jom kite pi tengok.. adik awk taknak pegi tu.. jom kite 2 je laa pegi.. hehe..

delour said...

citer pakcik tu kelakar..hehe..mcmanelah eksited muka die bercerita yer...hahahahaha..

ghost writer said...

hugh jackman sangat hebat,lau tak,takde lar dia dapat watak wolverine.

bini2ku gengster jangan fokus sangat benda remeh macam tuh.dah namanya lakonan.kang kalau filem tunjuk yg realiti,suh cover2.bila tunjuk benda tuh cuma lakonan,kata melampau lak.

maju sangat dunia.orang tua yang dulu tak reti pasal IT,skg mula celik gara2 facebook jer.

ILA HonEyBuNNy said...

sana sini cakap sal real steel....xtgk lagi pun....nak tgk jugak..huwawaw

Cik Nurul said...

pakcik tu kelakar la... haha

dill said...

oh. emailku juga sudah berzaman. haha!

dill.

fadh leyanie said...

pakcik2 makcik2 memang sukar nak menyebut facebook dengan betul..:P

Run Away said...

bunkface...hekhek...;d

Fabulous Me said...

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA tang last tuh klaka gilo.. Apo la acik nih.. Tp good try.

Niena Pengembara Ilahi said...

hahaha.. adeh.. lawak plak, xbek gelakkan org tua

sis92 said...

hehe pakcik2 di zaman teknologi serba canggih
keep blogging :)

Iwanski said...

Mawar Terpinggir ~ Baik cikgu..

delour ~ ke exited wajahnya mmg tidak dpt dibayangkan...

ILA HonEyBuNNy ~ besttt... lekas tengok..

Iwanski said...

Cik Nurul ~ pakcik zaman cyber.. =)

dill ~ pasti berpuluh-puluh ribu email di dalam inbox mu..

fadh leyanie ~ a ah.. begitu juga emak ku..

Iwanski said...

Run Away ~ hehe...

Fabulous Me ~ betul, sekurangnya beliau mencuba utk tidak ketinggalan.. hehe...

Iwanski said...

Niena Pengembara Ilahi ~ betul2 tak baik gelakkan..

sis92 ~ yup.. mane bule ketinggalan...

anamizu said...

errrr "FACEBOOK" bleh jd "BUNKFACE"??
perhhhhh!! =P




luv,
cik ana

Pondok Usang said...

anamizu ~ yaa anamizu...Bunkface juge boleh jadi Facebook... =)

zana said...

sangat cacamarba... =) tapi betul cakap cik arra blog pondok usang nie entry best2. =D

Pondok Usang said...

zana ~ hey, thanx zana.. waah, kat entry lepas2 kite pun dia komen juge.. alaa,entry di blog kamu pun best2 juge...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...