Friday, November 18, 2011

Edisi CacaMarba Bilangan 3

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabaraktuh....

Hope Kengkawan semua cihat bersama keluarga tercenta... Minta ampun sudah lama tidak update.. untuk tidak melengahkan waktu kite teruskan dengan Edisi Cacamarba Bil 3... Anggapla Entry Cacamarba ni gabungan Entry-entry ku sepanjang minggu... hehe.. =)


Preview Filem :
Ada 3 filem yang aku tengok...
1. The Adventures of Tintin. mmg terbaek utk kepala otak katun mcm aku.. filem animasi 3D teknologi CGI ini sekali lagi telah membuktikan lepas ni tak payah gune pelakon lg dah...)

2.Immortal. kurang action..aku ingatkan cite semantap movie 300..lebih berunsur kepada kisah dewa-dewi..)

3.Abuya. Bagi aku filem cut cos.. tahap penghasilan filemnya pun tak sampai taraf utk tontonan dilayar Perak..)

Nostalgia :
Anak-anak sekarang tidak akan tahu betapa besarnya jasa Pen Kilometriko kepada Tape(Keset) gara-gara nak jimat bateri walkman punye pasal... hehe..

Macam-macam :
Prihatinnya rakyat Malaysia bila.... Macam biasa aku pegi keje lambat.. dah tau lambat merempit dgn kadar kelajuan terhebat.. dlm pejalanan ade motor eksiden la pulak depan mata... teruk jugak mamat tu..aku pun mengofferkan diri nak antar beliau ke spital.. naik la kitorang motor bersama.. separuh perjalanan mamat tu kata nak pitam la pulak.. secara automatisnya terus aku berenti tepi jalan atas flyover.. dan disebabkan kejadian tesebut.. jalan boleh jadi jam.. yg aku dok menahan keta takde yg berhenti.. semua yg lalu hanya 'prihatin tengok' dan teruskan perjalanan..Fuhh, Prihatin sungguh rakyat kite ni kan..

Hiburan :
Gua pi konsert White Snake babe.. dressing pun kene rock laa..
dgn jacket jeans nye..hehe..tak sodar diri dah tua.. actually dpt tiket pree.. kalau nak beli tiket harga RM300 sorry la nakpegi.. tapi mmg terbaek laa.. walaupun vokalis nya umur dah 60thn.. sore still maintain..

Informasi Teknologi :
Philips dan Sony adalah yg terawal membuat kajian mencipta compactdisc(cakerapadat)..Cakera padat tiba di pasaran Asia pada lewat tahun 1982.. Dan di negara kita CD ni femes sekitar hujung tahun 90an.. kerana harga di Malaysia yang agak mahal Compact Disc telah dijadikan
hiasan diri dgn menggantungnya di leher oleh segelintir budak-budak Rappers Yo! seperti kumpulan 4U2C waktu itu.. hehe...


Hal Ehwal Agama :
Bila Sumpah Gengster dgn tarian ghairah buka ‘ritual’.. berlaku kat Manjung baru-baru ni..Mereka dihiburkan dengan tarian ghairah oleh sekumpulan gadis cantik sebelum dikumpulkan di dalam satu dewan besar untuk menjalani satu ‘ritual’ khas bagi ditauliahmenjadi ahli pertubuhan kongsi gelap.Itu antara sesi angkat sumpah yang dilalui 307 orang termasuk remaja berusia 17 tahun sebelum ditahan dalam satu operasi pihak berkuasa..
Fuhh..sangat merisaukan...

Sukan :
Tahniah kepada Skuad B-23 Harimau Malaya kerana telah menempah tempat ke pusingankalah mati di sukan SEA selepas menundukkan pasukan tuan rumah Indonesia malam tadi. Tapi harus diingat yang menanti lawan Malaysia ialah Vietnam Atau Myanmar yang tidak kurang hebatnya.

Sudut teka-teki :
Perangai pompuan banyak cakap..Tapi dalam setahun, ada satu bulan tu, pompuan akan kurang bercakap.. bulan apakah? - Rakan Blogger yang terawal dapat jawab dgn tepat, hadiah misteri menanti anda..


~Ku Kene pi Kursus kat Janda Baek selama 3hari Bermula Hari ini.. Salam Rindu dariku utk Kengkawan semua~

97 comments:

penjajah minda said...

aku ada dengar sal kongsi gelap tue.serius ngeri

Alkisah said...

serious janda kat sana baik baik belaka..

lynda salim said...

linda dah tengok immortial :D

hanaahmad said...

selamat berkursus!

sis92 said...

huhu yg filem abuya tu mmg tk payah buat buat takpe..


err teka teki tu jawapannya bila datang bulan@ period haha:D

Fabulous Me said...

bln mgambang

ini entry mmg caca meraba dh jdi... kompius aku.. hakhakhak.. tp ttp phm..

teratak hati said...

pen kilometriko tu msih pkai gak skrg,cuma kaset tu dh tk pkai kot, dgr lagu dlm keta pun pkai pendrive je skrg...huhu..

Anonymous said...

Bln Nov sbb dpt bonus.. voley?? Hehh

c'axoera said...

resting time kott :D

dayah said...

White Snake..sapa tu, akan sy google kemudian..teka teki bulan period ke apa jwpn nya

Arra Ahmad said...

teringat peristiwa pen kilometriko buat putar tape.berjasa sungguh..haha

jawapan bulan apakah??
bulan februari kot..pasal ada 28/29 hari jek..hihi..

~Nana BamBam~ said...

Abg iwan titew pon kene kursus yewww..huhuuhh.windu diyeee nanti :P

Nora said...

cubaan 1: Nov sbb dpt bonus.. voley? hehh..
cubaan 2: bln puasa psl kurang energy
cubaan 3: bulan Feb psl hari dia kurang dr bln2 lain..
nak hadiah pls.. yg dulu punye pun xdapat lg :p

Izyan Masri said...

AMBOI.PEGI KONSERT TAK HABAQ CHEQ NAA XD

dill said...

banyaknye informasi. haha

dill.

~SaL IjOu~ said...

berderet infonye~
selamat berkursus~ =)

Mya said...

banyaknya!

Azhafizah[フィザ] said...

tak sempat nak tgk muvees..so bz

p/s:teka teki tak dapat jawab..tapi nak jawapan.hehehe

whitecappuccino said...

part Nostalgia..confirm budak sekarang tak tau..

Pondok Usang said...

penjajah minda ~ kritikal sgt dah ni.. sesuatu perlu dilakukan..

Alkisah ~ fuuh.. aku dapat janda pacat ade laa.. sodap tul dia sedut darah ku.. hehe..

lynda salim ~ woo.. tengok tak ajak..

Pondok Usang said...

hanaahmad ~ kursus yg menghiburkan.. =)

sis92 ~ cite abuya tu sib baik member banjer.. hehe..

Fabulous Me ~ sila baca dgn hati yg tenang.. hihi..

Pondok Usang said...

teratak hati ~ ehh.. keset ade jual lagi ke..

c'axoera ~ jawapan anda tak tepat langsung..

dayah ~ white snake ini band dolu2 cik dayah.. hihi..

Pondok Usang said...

Arra Ahmad ~ tu la pasal.. pen kilometriko jasamu tidak kulupakan...


~Nana BamBam~ ~ okeh.. kerusus memolek ya.. jaga diri... =)

Nora ~ alahai Nora.. anda terlewat menjawabnya.. cube lagi ye..

Pondok Usang said...

Izyan Masri ~ nak ajak.. takut mak nye tak bagi pi.. almaklum ler pi konsert kan.. hehe..

dill ~ yeah! informasi terkini.. hiburan sensasi.. =)

~SaL IjOu~ ~ kursus yg best~!!

Pondok Usang said...

Mya ~ lekas.. baca jugak.. hehe..

Pondok Usang said...

Azhafizah[フィザ] ~ woo.. mane bule bagi jawapan bocor kat sini.. hehe..

whitecappuccino ~ ya.. sesekali tringat.. seronokkan.. =)

Mawar berduri said...

hehe betul betul caca merba ^_^

Pondok Usang said...

Mawar berduri ~pekabar cik Mawar..

shameel Iskandar said...

filem Abuya tu ada kaitan dgn Ashari Muhammad ke.

~SaL IjOu~ said...

wah..bagusla best..kite pun tga kursus tp sgtla boring~ haih (--")

cik asam jeruk said...

wooo nasib baik xtgk abuya tu.mmg nampak pon mcm taraf drama tv1 je..huhuh

kajaharuna said...

part teka teki tu lawak.. hahahah,

jawapan dia........




jawapan dia...............





jawapan dia...........................................





ENTAH~ hahaha :)

ekabukanmakcikkau. said...

kiranya abuya tu takpayah lah utk aku tgk kan kan ?

cik wanie Lovela (CWL) said...

salam kenal

Finaz Jaafar said...

okay edisi caca marba terbaikkk! hahaha

1. nk sgt tgk cte TItin tu

2. Penn Kilometrico masih bertakhta di hati

3. keprihatinan pada mata rakyat mesia ni..sekaligus menyusahkan orang lain..huhu

4. okay tak kenal white snake..**malu

5. jawapan teka teki : bulan puasa mungkin??erkkk~

Rtp Farra Arisha said...

there're many news you can know only in a day including all these too! hehe.

p/s: of course i know a little bit kelantan language cause i'm kelantanese too, but currently staying in jakarta! hehe.

Run Away said...

wah banyak nyer...selamat berkhusus...;d

nuyui a.k.a miss YUI said...

tiga2 tk pernh tgk..hehe..

Amir Baker said...

Baru tengok tin tin smlm. besh sngt

LiLy @ MumMyQiStInA said...

yang teka teki tu..jawapan dia bulan februarikan.. ^^

♥Aien Najwa♥ said...

hukhuk..xboley bla yang "Macam-Macam" tu..kelaka ler jugak..=P yang hal ehwal agame, perrgggghhh amalan sosat..=) bagus2..info tak berape info..still best bace..kuikui..(^____^)..

oli-go said...

mmg cacamerba..

nazirah said...

hahaha mmg cacamerba abes tp nice la sbb ape yg nk dismpi kn tu trsmpi tp cci tertarik pada kes excident tu huh mmg payah kan nak mintak tolong dari orang kta sendiri..

Niena Pengembara Ilahi said...

baik2 dok janda baik tu,,;D

Aien Not Alien said...

masih menggunakan pen kilometrico walaupun dah tak layan kaset..hihi..

era kecik said...

teka teki :
bulan puasa kot, sebab dalam bulan puasa tak boleh nak cakp banyak2 / mengumpat, nanti kureng pahala posa.. betul tak ??

selamat berkursus :D

Hanif said...

Selamat berkursus

emy zulaiha said...

haha mmg caca marba nie. bbtw slmt berkursus :)

fany wany said...

kaki filem.
good :D

aRa ❤ aFiq™ said...

da lame ta tgk movie.. huhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehe, comel je buat entry campur aduk tapi tersusun macamni:))

Hanie_Dew said...

aku dah tgk immortal ari tu kecewa sgt2.hahahha..yg lawak tu dewa diorg bole mati jugak. tak mortal pun. hahahahha...

bulan posa la kan.

Mizz ErMa said...

wah..entry yang tersangatlah padat, tepat dan mutakhir! hihihi

teka teki tu da ade pemenangnye ke belum? hihi

zureen said...

wahh.. best pulak buat edisi macam ni.. hehehe macam-macam ada~

zureen said...

wahh.. best pulak buat edisi macam ni.. hehehe macam-macam ada~

Nadzirah K. said...

tintin :)

ILA HonEyBuNNy said...

wakkaka..

bulan apakah ini...

bulan mengambang or bulan ramadhan la..ehheh

mama aini said...

byk sgt cacamarba kat sini !!!..he2x..tahniah,lain dr yg lain..

onie said...

bula peod lah tu :P

Cik tikah said...

dh tgok cite happy feet 2?

airaniez wirdani said...

Prihatinnya rakyat Malaysia ni ya..angkut *pesakit* pakai motor pun jadi..huhu

Woofer Storm said...

mcm best je dapat tgk konsert ni..hehhhee

*janda baik,dekat je ngan uma tu..ada masa leh jumpa..heheee

zOeY zAu YaH said...

1000 satu perkara nih hehe

c'axoera said...

rojak nasik campur hahah

dhiera said...

pergh,...info abes ni! carcamerba pun ada poin disitu!

m!3yr4h_LolLy said...

nak sangat tengok tintin. tapi belum kesampaian. keh keh

Juliet_iRa~" said...

dah tgk juga adventures of tin2..suka!!heee


kartun y mcm manusia..

besttt!

Ungu Violet said...

dah lama tak tengok movie...uhuk

Tira Pengemis Maganda said...

semua xtgk..:(

Amoi MiyaSya said...

ingatkan citer Abuya tu best , skrg ni tak mengancam la citer Melayu . baru berapa minggu kat panggung , dah keluar cd cetak rompak

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

penoh informasi :)

Elie Lily said...

terlampau byk cite kua kat panggung!

♥CIK SHA♥ said...

nape tak dengar pun pasal yg ritual gengster tu..takotnye!

Cik Gee said...

x layak pon 3-3 citer tuh.. hehe. btw, slmt berkursus dah kan?
soklan yg terakhir tu ape jawapannya? cepat la gtaw... :p

fadh leyanie said...

rakyak Malaysia mmg prihatin tengok,,terlampau prihatin sampai lupa nak hulurkan bantuan..T_T

THE LEKAT LEKIT STORY said...

datang bulan la tu.. tak jugak ada org yg mood dia x di pengaruhi bila dtg bulan mcm saya.. :D

El-Janna said...

tak tgk lag la.. ishhh geramnya

ORLANDO AHMAD said...

teka teki tak bley bla hehe

Pondok Usang said...

shameel Iskandar ~ takde kaitan rasanya..

~SaL IjOu~ ~ Anda berkursus apa yek?

cik asam jeruk ~ tu la pesal.. tengok ini celita bole bikin tido

Pondok Usang said...

kajaharuna ~ soklan teka-teki tu dah ade pemenang.. hehe..

ekabukanmakcikkau. ~ tak payah.. tunggu cite misi mustahil part 5 je.. aku blakon.. hihi..

cik wanie Lovela (CWL)~ salam kenal juge cik wanie.. =)

Pondok Usang said...

Finaz Jaafar ~ tengok la cite tintin tu... best...
jawapan anda salah.. hehe..

Rtp Farra Arisha ~ ku pernah juge ke kota jakarta.. =)

Run Away ~ thanx..

Pondok Usang said...

nuyui a.k.a miss YUI ~ lekas tengok.. hihi..

Amir Baker ~ best kan!

LiLy @ MumMyQiStInA ~ sorry.. jawapannya betul.. tapi sudah ada pemenangnya.. cuba lagi ye..

Pondok Usang said...

♥Aien Najwa♥ ~ info lain dari yg lain.. hehe..

oli-go ~ nantikan cacamarba bilangan 4..

nazirah ~ tu la pesal.. mungkin kadang2 yg nak menolong pun mungkin takut.. mcm2 cara org menipu sekarang ni kan.. tapi tengok time jugak laa kan.. huhu...

Pondok Usang said...

Niena Pengembara Ilahi ~ wokey.. lain mcm je bunyik nye.. hehe..

Aien Not Alien ~ya pen yg murah dan fleksibel..

era kecik ~ jawapan salah.. kite sudah ada pemenang..

Pondok Usang said...

Hanif ~ terima kasih Hanif....

emy zulaiha ~ thanx awk..

fany wany ~ ya, juga kaki bangku..

Pondok Usang said...

aRa ❤ aFiq™ ~ tengokla movie sekali sekala.. =)

FIFIEY LYCHEE MARATION ~ hihi.. thanx awk.. tuan blog nye comel jugak tak?

Hanie_Dew ~ tu la pasal.. merepek2 je citenye.. baik aku layan cite tamil..

Pondok Usang said...

Mizz ErMa ~ ada pemenang sudah.. huhu..

zureen ~ nak zureen buat jugak edisi mcm ni tau..

Nadzirah K. ~ bunyi hon ke ape tu.. hihi...

Pondok Usang said...

ILA HonEyBuNNy ~ jawapan anda salah.. kite sudah ada pemenang.. =)

mama aini ~ terima kasih mama.. kan ku cacamarba kan lagi...

onie ~ salah la.. hihi..

Pondok Usang said...

Cik tikah ~ belum.. best tak?

airaniez wirdani ~ jadi je.. selamber..

Woofer Storm ~ yeke.. tak tau.. kalau tak leh kite jumpe..

Pondok Usang said...

zOeY zAu YaH ~ ya.. perkara dan masalah...

c'axoera ~ ya.. enak dimakan begitu saja...

dhiera ~ hihi.. thanx dhiera...

Pondok Usang said...

m!3yr4h_LolLy ~lekas tengok! tak rugi...

Juliet_iRa~" ~ best sgt kan!

Ungu Violet ~ jom kite tengok movie!

Pondok Usang said...

Tira Pengemis Maganda ~ ada masa nanti tengok eh...

Amoi MiyaSya~ sebab sudah kuar kat astro 1st.. huhu..

::ini belog saya . cinta hati saya:: ~ blog kamu juga antara yg terbaik..

Pondok Usang said...

Elie Lily ~ setakat ini tiada celita yg pecah panggung..

♥CIK SHA♥ ~ ada cik Sha.. masuk berita tv lagi..

Cik Gee ~ jawapannya.. tunggu pengumuman entry terbaru..

Pondok Usang said...

fadh leyanie ~ tu laa pasal.. ape bole buat.. hihi..

THE LEKAT LEKIT STORY ~ jawapannya dah ade kat entry terbaru.. =)

El-Janna ~ jom2 kite pi tengok...

Pondok Usang said...

ORLANDO AHMAD ~ sebab kite lelaki.. susahsikit nak jawab.. hihi..

IZNIE said...

wow macam2 info dalam satu entry
menarik !

oh yaa sy penggila cartoon
hoho

Sophie Al-Yahya said...

adeh. 4u2c paling tak boleh blah. dengan tariannya.
stoking sebelah kala lain, sebelah kaler lain. waduh2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...