Wednesday, November 2, 2011

Edisi CacaMarba Bilangan 2

Dari Meja Blogger : Owh Kengkawanku .. Sorry sgt-sgt.. Ini Pondok Usang tidak hilang.. ade je ni.. Cume owner pondok usangnye aje yg ntah mana hilangnye ntah.. putuihh cinto frust tertungging agaknyo dio.. hehe... Anyway, Gua appreciate sgt ngan korang semua... yg masih menanti, yg tak jemu bertanya kabar dan yg setia menyinggah..terharu beb.. sorry again sobab dah lamo tak hiburkan kalian semua.. We may only hav been connected by words.. But words are powerful rite.. Akhir kata, macam biasak di awal bulan ku persembahkan Edisi Cacamarba utk kalian.. =)


1. Preview Filem : In Time... tengok movie ni lastweek.. Lakonan Justin Timberlake.. kisah berlatar belakangkan masa depan.. waktu ni dunia mengalami pertumbuhan populasi manusia yg berlebihan.. Jadi diorang genetik kan manusia hanya boleh hidup 25tahun aje.. agak merepek.. tapi layan je laa.. hehe...

2. Nostalgia : Buat pertama kalinya aku disuruh oleh ibu ambik serai yg ditanam dirumah jiran.dengan over konfidennya aku membawa pulang daun serai.

3. Macam-macam : Bila penagih dadah serahkan diri di balai polis. Sadis jugak bile aku baca kisah ni kat paper metro..Dia cube nak berubah dan insaf..tapi keluarga dan masyarakat disekeliling tak terima beliau.. last2, dia bawak dadah pi serah diri kat balai polis.. Katanya lagi rela dia duduk dalam penjara.. fuhh..

4. Hiburan : Aku semakin galak menyanyi lagu Farhana nyanyian kumpulan jinbara.. kenapa yek?

5. Informasi Teknologi : Aku diperkenalkan dgn MIRC @ Internet Relay Chat sekitar tahun 1998.. Baru2 ni aku saje-saje download itu MIRC.Rupenye masih wujud itu Chennel #Kampung #Mamak..dan penghuninya masih ramai juge.. "a/s/l plss..." hikhik...

6. Hal Ehwal Agama : Member aku keje kat JAIS Kajang.. Katanya dalam sehari ada 30-40 kes melibatkan permohonan cerai.. fuhh, takut den dongar.. apa puncanya ya..

7. Sukan: Tertengok video kat youtube, penyokong Negeri Sembilan kene pukul sama penyokong Terengganu gara-gara kes bakar bendera lepas game
Final Piala Malaysia tempoh hari.. Kenapala sampai jadi mcm ni yek..Kitakan 1Malaysia.. Jadilah penyokong yang matang...

8. Sudut Teka-teki : "Boleh di makan, boleh di pakai, boleh di tonton" sape dapat jawab dulu dgn jawapan yg tepat aku bagi sekeping hadiah misterius..


~Info : Edisi Cacamarba Setiap awal Bulan dan tengah Bulan~

75 comments:

Bidadari Syurga said...

wahhhhh kebetulan....

EmpayarUtama said...

MIRC? Itu nostalgia lah... zaman baru kenal dunia internet hehe a/s/l/ plz huahahaha siap berhieraki lg :)

♥ nur zaa ♥ said...

wahh!

farah adila said...

wah macam2 info...
like your blog...nice^__^

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

macam macam ada . :)

maisarah sarah said...

suka part IT tu.hahaha dlu rajin join group kampung.hehee

ch000tz axoera said...

baru tgk IN TIME semalam......best rasanyer kalau real life kita mcm tu baru orang akan hargai time kann :D

hanaahmad said...

1. Awak tengok boyfriend saya berlakon tak ajak saya pun! ;p

2. Haila...daun serai diambilnya? hehe.

3. Nasib baik dia sedar diri. hue hue hue.

4. Sedap sangat lagu tu ye? Tertanya-tanya gak ni. ;p

5. wah, kenangan sangat MIRC tu. mula-mula kenal Internet dengan benda tulah.

6. Fiu...memang sangat menakutkan.

7. Penyokong bola ni semua kanak-kanak pra-matang eh? Pasal bola pun nak gaduh. huhu.

8. Yang ni paling malas nak fikir. haha.


Hai hedzwan! :D

onie said...

daun serai jak? hahahahaha

MaMa AiNi said...

byk cerita kat entry ni..tahniah !!!..takut dengar kisah2 penceraian yg semakin meningkat..sian bila seorg nak berubah menjadi yg lbh baik keluarga sendiri pula tak dapat menerima..hu2x..n teka teki tu mama tak tahu..hu2x..

teratak hati said...

memang cacamarba la..ape jwpan teka teki tu..hik2 blh plk tny jwpn..:)

Pondok Usang said...

Bidadari Syurga ~ kebetulan yang menjadi kenyataan.. =)

EmpayarUtama ~ Haha.. kita serupa.. OK, "gtg" hehe...

♥ nur zaa ♥ ~ Wah kembali... hihi..

Pondok Usang said...

farah adila ~ thanx awk.. rajin2 dtg sini lagi..

::ini belog saya . cinta hati saya:: ~ Tringat kat Allahyarham pakcik MMA kat astro dulu..

ch000tz axoera ~ Yup.. masa itu emas.. :)

Pondok Usang said...

hanaahmad ~ Hai Farhanah! :D ..
1. sbb dia pakwe kamu tu yg kite tak ajak.. hee..

2. tu ler.. terus kene bising sama mak..

3. insaf itu juga anugerah...

4. Rahsia.. hihi..

5. aik, nape kite tak penah jumpe anda di mirc..?

6. pokok pangkal kembali kepada agama.. =)

7. terlalu xtreme...

8. jgn jawab.. ntah2 takde jawapan.. hihi..

Pondok Usang said...

onie ~ iyaa.. ade kegunaan tak itu daun serai..??

MaMa AiNi ~ terima kasih mama.. hee.. tu laa, sgt takut laa mama dgn itu berita walaupun diri ini masih belum bekawen lagi.. yup, patut diberi peluang pada insan yg benar2 ingin berubah.. teka-teki itu.. jawapannya nanti sy bagi.. hihi... thanx again mama Aini..

Pakar Teka Teki said...

Saya nak jawab teka teki je.. Boleh tak? Tapi takpe, kasi chance kawan2 lain teka dulu.. Kih kih

Woofer Storm said...

dah lama tak main mirc..hehe zmn remaja dulu kala^^

zahidah seran said...

farhana?
tgh syok dgn awek nama farhana ke?

sis92 said...

salam ..maaf lama tak datang sini..

yg kes dadah tu agak sedih di situ..
sebab tu org kata buat baik orang susah nk ingat tapi buat jahat sekali, orang akan ingat dan terus ingat :P

IZNIE MEI said...

rse cm nk tgk in time tu. hihi
org kata best :D

azwa amani said...

kelakar lah yg pi ambil serai tuuu... huhu..kesian mak awak ea...huhu

~Nana BamBam~ said...

ehem2....awat tetibe minat lagu Farhana tuh abg iwan....hahaha :P

ade awek nama Farhana ekkk ? :P

ORLANDO AHMAD said...

selain jony depp, justin timberlake gua minat jugak...

ade gaya dan karisma cewwaahh

Pondok Usang said...

Pakar Teka Teki ~ kalau tau jawab laaa.. hadiah berupa sekeping kupon popcorn + softdrink kat GSC Cinema aje... haha...

Woofer Storm ~ tu ler, bile aku main baru2 ni.. nak masuk chennel pun aku tak reti dah.. hehe

zahidah seran ~ hihi.. takdelaa.. gosip je semua tu..kalau ade lagu tajuk Zahidah pun kite nyanyi juge.

Pondok Usang said...

sis92 ~ yerp.. sejajar dgn peribahasa berikut.. buat baek berpada-pada.. buat jahat jgn sekali.. hehe...

IZNIE MEI ~ ok jugak cite nye.. jom! hihi..

~Nana BamBam~ ~ hehe.. mane ade.. itu semua gosip liar semata2..lagu karoke abg iwan ni...

Pondok Usang said...

ORLANDO AHMAD ~ dan juga Orlando Bloom..

~Nana BamBam~ said...

boleh jer.....huhuhuhuhu

sleeping_maniac90 said...

hahahaha.. syok kat awek nma farhana keeee???? hak3..

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...lamanya xchatting MIRC...dulu masa form 3 ligat dk chatting....la ne xpernah layan dah....rindu lak..ekkeke

Nora Hj Nasir said...

IRC #kuiz.. soalan kuiz ulang2 siapa cpt dia dpt point.. dh boleh hafal jawapan.. #kampung, #mamak.. masuk server dalnet ehh hehehh

kajaharuna said...

woah.. hebak mu ni.. hahaha
ambik serai di rumah jiran..

ekabukanmakcikkau. said...

aku agak lagu farhana tu fofular masa aku darjah enam dan skang aku form 4 . huihhh lama dah tu . mungkin kau baru sedar jinbara tu hensem . mungkinlahhh haha

Selipar Putus said...

kihkihkih dengan over kompiden nye amek daun serai je.. hehe.

Princess Fiona Bini Shrek said...

huyoh!
btg serai bertukar jadik daun serai ye awk..ekekek
btw..lama xjumpa..hee..oh! mirc..lama dah xjoin..xreti nk tegur2 dah..o yeah! =P

Hanif said...

In Time,
Blum tengok lagi nii

azalia hjsalleh said...

dh mcm berita plak dh ;)

Rara. said...

mirc? woah, aku layan sampai sekarang. HAHA


tekateki tu senang je, takpa. aku bagi depa yang lain lah jawab.

Run Away said...

macam2 ada....;d....selamat hari raya....;d

Run Away said...

macam2 ada....;d....selamat hari raya....;d

msredcheesecake said...

Jawapan kpd teka teki adalah bola... Hahaa.... Merepek kah?

zana said...

header baru hensem...haha no2 tu gelak terbahak-bahak bila saya baca. adesss... haha

Pondok Usang said...

~Nana BamBam~ ~ Okeh nana.. nanti abg iwan jawab itu soklan semua..

sleeping_maniac90 ~ Farhana.. rekaan semata-mata je tu.. hehe..

ILA HonEyBuNNy ~ woo... mesti pnah kenal boyprend kat MIRc kann..

Pondok Usang said...

Nora Hj Nasir ~ ya betul... soalannya berulang-ulang... yup, user malaysia memula ramai masuk server Undernet.. then, Undernet band user malaysia join itu server.. pastu ramaila berkampung kat Dalnet dan Webnet.. =)

kajaharuna ~ yup.. amik tau.. bukan curi.. amik dan curi adalah kosa kata yg berbeza...

ekabukanmakcikkau. ~ kau baru form 4 dik.. baru abg ingat nak ngorat.. hehe...

Pondok Usang said...

Selipar Putus ~ hehe... serai oh serai.. lepas kejadian itu sudah tiada kesilapan mengambil serai...

Princess Fiona Bini Shrek ~ tu ler, lama tak jumpe.. bile lagi kite nak duet lagu fiona...

Hanif ~ kite tengok cite tintin jom..

Pondok Usang said...

azalia hjsalleh ~ tu ler.. cita-cita nak jadi pembaca berita...

Rara ~ senang ek... jawab skarang.. hihi...

Run Away ~ Salam Aidiladha juge...

Pondok Usang said...

msredcheesecake ~ sikit lagi jawapan tu.. nak hampir gol dah... huhu...

✿ Myra ✿ said...

hihihi..mirc..nostalgik. awal2 chatting guna menda tu dulu saya igtkan a/s/l tu singkatan daripada asal. hahahaa :D

hidayahjamal said...

oh farhana..nama kakak sedara sy, slmt beraya'

pemuzik jalanan said...

Awak awak awak! Saya paling suka part no empat sebab saya tau apaaa rahsiaaa :D Sukaaanyaaa. Yanglain kakak dah komen kan hik. Ehem ehem.

Cik tikah said...

rajinnya :)

ChaCha said...

ade lagi ke mirc ni?hehe

zureen said...

wahhhhhhhh!

Sarah Hanim said...

anda di"tag"

http://sarahanimismyname.blogspot.com/2011/11/ciri-lelaki-yang-aku-idamkan.html

aleen aiden said...

tengok trailer aritu macam bes!teringin gak nak tengok.hu3

Aien Not Alien said...

saya pernah terjebak dengan MIRC..hihi...seronok time tu...hihi..


errr...sebelum amek ape2 sayuran, google dulu rupa parasnya...hihihi..

zureen said...

jap2.. suka nyanyi lagu farhana adakah ianya berkaitan dengan gadis bernama farhana? hahaha

Pondok Usang said...

✿ Myra ✿ ~ belum singkatan "gtg" lg.. sy ingat gantung... haha...

hidayahjamal ~ wahh, kakak sedara mu.. adakah aku mengenali beliau..??

pemuzik jalanan ~ Hep!

Pondok Usang said...

Cik tikah ~ sudah berubah.. sekarang pemalas... hihi..

ChaCha ~ ade.. sempat lagi kalau nak cari jodoh.. haha..

zureen ~ Waahh?? ape yg tejadi?

Pondok Usang said...

Sarah Hanim ~ ku di tag? terus ku jejaki...

aleen aiden ~ rase-rase cite Tintin lagi best kot..

Aien Not Alien ~ eleh, tejebak ngan pakwe Mirc skali laa tu... hehe..

Waktu tu nostalgia cik Aien.. pakcik google tak wujud lagi... =)

Pondok Usang said...

zureen ~ dah berkait2 dah nii.. hehe..

Pondok Usang said...

zana ~ Header semmentara.. sambut Raya Qurban...

Anda gelak pasal itu kisah no 2.. pasti tidak akan berlaku lagi...

ika said...

sekali upload padat berinfo bagai2 haaa...:D

Sophie Al-Yahya said...

no.2 dan no.3 memang sama menyedihkan.haha..

Nur Hawani Roslan said...

in time best!!hahahah :p

UmieFaten said...

Hik3 . seronoknya dapat tengok muvie, cabut daun serai, baca paper,karok sorang2, chatting2, and and bagi teka teki ! seronoknya . nak buat macamtu jugakk . tapi apa jawapan teka teki tu eh? hehe

zureen said...

haha.. ni mesti awek nama farhana nii kan? kan?

Faaein Talip Roy said...

mirc! lama tak main.. hahaha.. kenangan chat kat situ memang kelako aje bila ingat balik..

eh channel tu ada lagi eh.. tetiba rasa nak download jugak lah..

'awak.. a/s/l pless..' hahaha..

misTeaRed said...

mirc? xreti la...ajarkkn....hehehe

dhiera said...

macam-macam aih~

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kulit lembu kot jawapan teka teki tu..
amboi header.. very da aidiladha gitu

Pondok Usang said...

ika ~ Itu baru sekali upload.. kalau 2kali upload.. confirm terus nyampah nak baca.. hehe...

Sophie Al-Yahya ~ No 2 itu bukan tahap sedih dah... tahap sadis.. huhu..

Nur Hawani Roslan ~ Kalau best jom kite pi tengok lagi...

Pondok Usang said...

UmieFaten ~ jawapan teki teki itu ialahh...... nanti kite bgtau kat entry yg akan dtg... =)

zureen ~ Hep! bukan...

Faaein Talip Roy ~ Lekas download balik... pastu pasti anda terkial2 dgn interface nye yg telah lama ditinggalkan..

Pondok Usang said...

misTeaRed ~ lekas kite ajar...

dhiera ~ Macam-macam takde.... hihi..

THE LEKAT LEKIT STORY ~ Jawapannyaa ialah.... kita tunggu selepas iklan penaja rancangan...

airaniez wirdani said...

haha..paling suka bab MIRC tu...a/s/l =age/sex/live kan?haha..nice

Pondok Usang said...

airaniez wirdani ~ kalau nak offline.. "gtg"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...