Saturday, November 26, 2011

Kenapa Aku Suka Tengok Filem Tamil...

Hari ni aku nak berbicara ringkas tentang "Kenapa aku suka tengok filem tamil.." aku start belajar layan cite tamil sejak di bangku sekolah lagi.. Seperti juga rakan blogger kita adik Faten Asnida... juga mempunyai hobi dan minat yg mendalam terhadap filem tamil.. sehinggakan sampai satu tahap beliau berangan-rangan nak ada pakwe berkulit hitam manis.. abis pecah rahsia ko.. hehe..jangan marah ek.. Tambah pulak kalau cite lakonan Superstar Rajinikanth.. mmg terbaek la.. pada yg mengikuti filem tamil confirm kenal la dengan ini actor.. Antara hero paling tak hensem.. tapi gaya, mutu dan keunggulannya sudah cukup untuk memukau setiap insan yang menonton lakonan beliau.. hihi..

Antara rahsia kehebatan filem tamil ialah :

1. Bab lawan antara yang paling best.. tak kira laa brape ramai org jahat ke..
steady je si Hero menewaskan musuh-musuhnya..

2. Sentiasa memaparkan keadaan sebenar negara sendiri seperti mengutuk dan menentang korupsi kerajaannya spt gejala rasuah didalam filem.

3. Lagu dan tarian.. memang sinonim laa dengan cite tamil..pernah satu kes dulu kat India producer filem nak buat pembaharuan la pada filemnya dengan tidak memasukkan babak lagu.. Sekali penonton sudah mengamuk kasi bakar panggung beb..gara-gara tak puas hati takde lagu punye pasal...

4. Polisnya juga tidak boleh dipercayai kerana bersekongkol dgn geng jahat. Watak Polis jahat mmg takkan ada dalam filem melayu kita sampai bila-bila.. hehe...

5. Macam biasa ending filem, hero dah kasi pukul habis semua org jahat..Polis baru datang..

Adakah kengkawan mempunyai minat yang sama? mari kita kongsi-kongsikan bersama.. hehe...


Pengumuman : Jawapan untuk soklan teka-teki Edisi Cacamarba Bilangan 3 ialah "Bulan Februari kerana hanya ada 28 hari aje dalam bulan tersebut"Dan pemenangnya ialah"Arra Ahmad" ... Pemilihan pemenang adalah berdasarkan yang paling awal menjawab dan yang paling tepat jawapannya.Tahniah sekali kepada beliau. Nantikan Hadiah Misteri di dalam tong surat rumahmu. Pada rakan-rakan blogger lain cube lagi pada soalan teka-teki akan datang..

132 comments:

penjajah minda said...

sivaji the boss.memang terbaik! hahaha aku kalau tengok cerita tamil ngan geng satu kepala, memang gelak tak hingat donia.hehe

✿ Myra ✿ said...

yeahhh..saya kenal ini hero. hehe.
haaa..bila bab2 bakar panggung tu..saya tingat satu lagi cite ni. cite Dil Se, penonton bakar panggung sbb shah rukh khan mati. hahaha..takleh trima hakikat kot

dayah said...

layan je...salu ckp ngan mak.. cite keling mmg best pon daripada cite hindustan
*sori tamil

atien rashidi said...

siutttt ahhh kau . pecah rahsie tau . kau nie da breach of contract nie haha

najihatussolehah said...

x pernah tgok cerita tamil dr awal smpai abes..tp tau hero kat atas tu mmg plg popular...hehe..

syafiqakarim said...

hahah kalau tgk cerita tamil ni mesti
geram kan.jantung lajuuu je.
kdg tu lidah sampai terkuar dan
tergigit2 hahaha

whitecappuccino said...

tak minat tengok citer tamil mahupun hindi..tapi semua yg disebutkan disini memang betul.

NOOR FATIN said...

mama saya pun suka. hehehe bestt. xpenah jemu lgsg kalau tgk!

Pondok Usang said...

penjajah minda ~ haha.. bile lagi kita nak layan gelak bersama..

✿ Myra ✿ ~ anda pun suke cite tamil rupenye.. =)

dayah ~ jalan citenye pun best kan!

Pondok Usang said...

atien rashidi ~ haha.. satu persatu akan ku bongkarkan rahsia2 mu.. haha lagi...

najihatussolehah ~ yup.. paling pendek pun 3jam.. huhu..

syafiqakarim ~ waahh... sgt emosi kamu ya... hihi..

Juliet_iRa~" said...

hoho..;p

dl ms skola suka gak..

skang x..haha..;p

bengang je time menari pastu pukul2 tu..rs mcm over je pastu sm je..

kekeke..jgn mareeee~

Pondok Usang said...

whitecappuccino ~ yup.. tak semua org minat..

NOOR FATIN ~ mama kite pun suke juge.. hehe..

Fabulous Me said...

5. Macam biasa ending filem, hero dah kasi pukul habis semua org jahat..Polis baru datang..

HAHAHAHHAHAHAHAHA klako.

Aku pnh bhadapan dgn cite2 ni. Cube nak tgk smpi hbis. Tp sudahnye tak kan lepas tgk smpi hbis. Tah knape. Huhuhhuhu.. Tp mmg sedare mare aku gemar bena laa nengok tamil. Bahasa die imas aku denga weh. BINGET!

Arra Ahmad said...

minat gak cerita tamil..
hari ni baru belajar mengira 1-10 dalam bahasa tamil..hehe

btw,thanks sbb mention nama sy tuh..
tapi,kat umah xde tong surat..alamak! haha

Hanif said...

aku dari dulu minat Rajni..i'm rajnimania!!
Lagi satu cita tamil mesti ada unsur2 kebudayaan lagu nya..walaupun lagu moden..

Pondok Usang said...

Fabulous Me ~ jadi dikau mesti berusaha tengok cite tersebut sampai abis.. biarpun tengok sambung-sambung.. hehe...
Mari kita gelak lagi yg no 5 tu.. HAHAHAHAHAHA....

Arra Ahmad ~ wahh.. betul ke.. leh laa ajar kitorang nanti.. hihi..

Hanif ~ betul! lagi satu bab menarinya.. gerakkan tetap sama biarpun ade 50 penari latar diblakang Hero.. respek gue beb...

EmpayarUtama said...

Tak ikut sangat. Cuma perasan cerita Tamil last sekali buat cerita hantu lepas omputih, cina, Indon, Melayu. Hantu dia kuat sangat kot

shedameor said...

perghh. tamil tak tahan tuu. haha

Cik Gee said...

ye, walaupun tak logik sbb slalu menang even hero sorang tapi penjahat beratus2, gee tetap layan jugak. tang tu mmg tak masuk akallah tapi tang mesej yg nak di sampaikan cam korupsi, politik, pr tu bagus. straight to the point. puas ati tengok. keh keh..

kisah hati said...

ade jugak cter tamil yg romantik memang boleh buat leleh air mata..tamil ngan hindi,umpama satu realiti satu fantasi haha

Mizz ErMa said...

hahaha..tang cite tamil tuh, sy kureng sebab sy lebihkan cite hindustan lagi..tang teka teki pulak sy agak berminat n ternanti2kan teka teki yang seterusnya..=D

CikGu Ma said...

salam maal hijrah tuan blog...saya follow cni...errmm, memang best kalo hayati cerita tamil ni..

jom baca =_~
sambutan sekadar adat atau penghayatan???

Yatie Awang said...

akak pun suka sangat citer tamil..tak tahulah kenapa, akak minat ngan vijay...

mama aini said...

he2x..hedzwan peminat filem tamil rupanya..mama pulak kalau tgk filem tamil rasa penat..ha2x..tgk mereka bergaduh mama yg rasa penat !!..asyik berlawan je mereka..Tahniah buat Arra Ahmad..

Pondok Usang said...

EmpayarUtama ~ yup.. byk juge cite hantu tamil.. hehe..

shedameor ~ elehh.. pondok buruk pun suke tengok kan,kan..

Cik Gee ~ yes.. straigt 2 the point..tu yg membuatkan citenye bertambah best..

Pondok Usang said...

kisah hati ~ wooo.. mesti slalu standby tisu time tengok cite tamil or industan ni..

Mizz ErMa ~ okeh.. nantikan soklan teka-teki terbaru..hihi..

CikGu Ma ~ Salam Maal Hijrah juga Cikgu...

Pondok Usang said...

Yatie Awang ~ woo.. vijay yg ensem tu.. lagi hebat rupenye akak kite ni.. hihi..

mama aini ~ penat,penat pun best lawannye mama.. =)

fany wany said...

saya pun suka, tapi jarang dapat tengok. muehehehe

izzana said...

una pun ske tngok crta tamil .. sronok hik9 :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki tengok2 cam tu je . kalo rajin . choki tengok la sampai habis . hehe :)

ILA HonEyBuNNy said...

ala..jarang tgk cita tamil...hehehhe

kadang2 ja.tapi mst ada tumbuk2 kan..eheh

Mawar berduri said...

kdg2 air mata mmpu mengalir bila tgk cita tamil or hndustan.. huhu~ klu tgk cita melayu ssh sikit nk touching2 ni, melainkan klu cerita ank derhaka.. hihi bru ada feel buat2 nagis..

Nora Hj Nasir said...

eh titer pn minat citer tamil..(manjer tak statement ni? ).. teringat citer Anjali bdk yang cam terencat2 skit tu..filem box office tu..

Bella Bell said...

maaf la. aku memang tak minat betul cerita tamil ni. haha.

Lea Isnawi said...

xleh nak masuk la loghat tamil tu

bahasa hindustan buleh lagi

hehe

Woofer Storm said...

cerita sivaji the boss memang top dulu kala...tapi kalau diberi pilihan,sy lagi suka layan cerita hindi.tamil kurang skit^^

cik wanie Lovela (CWL) said...

SLU HIDUSTAN ciplak cita tamil tau.

salam maal hijrah

onie said...

tamil lah best! seronok,part sedih pon menjadi,part tarian pon menjadi,part action lagi menjadi! hehe.....


lorh,tak terpikir lak jawapannya tu,haha..tahniah arra :D

Pondok Usang said...

fany wany ~ almaklum la.. sentiasa sibuk cik fany wany ni kot..

izzana ~ jom kite tengok ramai-ramai..

choki ~ choki kan rajin orgnye.. =)

Pondok Usang said...

ILA HonEyBuNNy ~ tumbuk2 tu adegan wajib.. hihi..

Mawar berduri ~ hati dan jiwamu lembut cik Mawar Berduri...

Nora Hj Nasir ~ ya! aku juge mcm ingat itu cite.. sedey woo..

Pondok Usang said...

Bella Bell ~ mesti peminat cite melayu ni kan... =)

Lea Isnawi ~ Bahasa Arab, bahasa syurga.. Bahasa tamil bahasa ape agaknye ye.. huhu...

Woofer Storm ~ almaklum ler hero,heroin hindi lagi kacak...

Pondok Usang said...

cik wanie Lovela (CWL) ~ kalau begitu lagi hebatla cite tamil kan...
SalamMaal HIjrah juge...

onie ~ wahh... peminat cite tamil jue rupanya dia... hehe...

Pondok Usang said...

cik wanie Lovela (CWL) ~ kalau begitu lagi hebatla cite tamil kan...
SalamMaal HIjrah juge...

onie ~ wahh... peminat cite tamil jue rupanya dia... hehe...

lieynanilaz said...

alamak !!...x layan dah citer hindustan..inikan pulak tamil...hehe.

Pendamba Mawar said...

layan gak citer2 tamil ni

emy zulaiha said...

emy suke gile tgk sivaji the boss.haha spek die berpusing sendiri ke depan.cyalah! :)

aRa ❤ aFiq™ said...

da lame ta layan filem tamil sbb cite tamil lmbt abes.. 3 jam.. huhu

sleeping_maniac90 said...

cian kt hero.. lmbt benor polis nk dtg hahaha..

TiraPengemis said...

xminat sgt tamil...hindustan ok la...

Syairani Tarmizi said...

citer tamil? tak tengok sangat laa.. tapi kalau dah tengok tu layan je.haha :p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Jarang tgk citer Tamil..
Takde geng nak tgk.. :)

haney said...

wahh bagusnye la awk ni. hani cite hindustan pon x layan. apatah lagi tamil :P

Juliet_iRa~" said...

salam maal hijrah juga..

:)

dah ada azam baru?

~Nana BamBam~ said...

awww, lama suda ak tengok cita tamil...hahaha..sivaji yer..errr...

eita said...

akak pun suka layan tamil.....
semua filem yang rajnikanth berlakon semua minat.....
hero pujaan tu...

~SaL IjOu~ said...

pastu yg kite perasan kan, heroin die cun, tapi hero kdg2 muka x lalu nak pandang je,hehehe..tp Rajinikanth tu mmg melotop ah!~

paling xley nak lupe cite Padaiyappa!~ =p

~SaL IjOu~ said...

Ouh, kite da abes kursus..tp sibuk ngn hal lain plak..huhu~

msredcheesecake said...

Tak larat nak layan tamil.....

Amoi MiyaSya said...

suke jugak tgk filem tamil ni . tapi filem tamil ni hero yang best sorg ni je la . hee

Amirah Adnan said...

tgk cite tamil nyampah dgr spiking dye.. hahaha

farah adila said...

best juga la kadang2 crite tamil biar pun tk logik...:)

che sakinah said...

weh, tambah lag satu.. time bertumbuk ke terkena tendang ke.. dia punya bunyi 'dush dush' tu mesti kena kuat lah! hahaha

aku suka Cerita Jagoo terbaiklah!

say to easy=) said...

xminat sebab selalu ttdo..bgn je ending abes..haha

teratak hati said...

dulu2 ade gak la tengok kdg2..tp mmg cam tipu je..hero je menang kena belasah camane pun...huhu..

teratak hati said...

dulu2 ade gak la tengok kdg2..tp mmg cam tipu je..hero je menang kena belasah camane pun...huhu..

Pondok Usang said...

lieynanilaz ~ jadi, cite apekah yg dikau layan..?

Pendamba Mawar ~ mesti kene layan.. barulaa semacho hero nye.. hehe..

emy zulaiha ~ haha.. mmg terbaek.. sudah jatuh cinta kah?

Pondok Usang said...

aRa ❤ aFiq™ ~ betapa bagusnya cite tamil.. disamping itu dpt menguji kesabaran.. hihi..

sleeping_maniac90 ~ kalau polis dtg awal, marahla penonton kan.. tak dpt nak tengok hero nye bertumbuk..

TiraPengemis ~ cube tengok sekali.. sure nak tengok cite tamil yg lain pule..

Pondok Usang said...

Syairani Tarmizi ~ maknenye dikau juga menyukainya..

LiLy @ MumMyQiStInA ~ ajak la anak teman tengok.. hihi..

haney ~ sekali layan.. pasti tertawan... kah kah..

Pondok Usang said...

Juliet_iRa~" ~ salam maal hijrah juge.. azam baru.. mesti la ada.. =)

~Nana BamBam~ ~ jom nana.. kite tengok.. =)

eita ~ wahh.. seorang lagi peminat cite industan tegar...

Pondok Usang said...

~SaL IjOu~ ~ tak ensem pun tapi ade gaya tersendiri.. hehe...
Waahh.. busy nye cik Sal.. =)

msredcheesecake ~ Semangat la..hehe..

Amoi MiyaSya ~ hero yg lain2 juge ade yg best..

Aien Not Alien said...

hahaha...dulu2 weekend tak kerja memang layan cerita tamil dengan mak dekat TV2... ^_^"


cerita tamil selalunya jalan cerita memang best, tak macam hindustan...


jalan cerita banyak yang melibatkan kekeluargaan, korupsi, politik, dll....


dushummmm...dushummmm... hero settlekan berpuluh2 penjahat... warna-warni sari....memang ohsemmmm...hihi

Pondok Usang said...

Amirah Adnan ~ berbelit-belit ye.. =)

farah adila ~ tak logik tu yg buat best.. haha..

che sakinah ~ owh, rakan dari bangi rupenye...hehe.. ya betul! effect bunyik sepak terajang mmg terbaek!

Pondok Usang said...

say to easy=) ~ tido juge adalah satu kejayaan bile anda menonton filem tamil.. tengok ending je confirm dah faham jalan cite nye...

teratak hati ~ memang tau menipu.. tapi nak tengok jugak...

Aien Not Alien ~ haha.. seorang lagi peminat tegar filem tamil.. tapi cite tamil kisah Alien belum ade lagi kan..

L said...

aku xminat.. hahhahha


jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

Izyan Masri said...

WHOAH.MEMANG TABIK SPRING SUKA FILEM TAMIL XD

Cik Jannah said...

payadapaaa pn bestt !

m!3yr4h_LolLy said...

tak minat la tengok cite tamil sebab berbelit2. hehehehe

Nadzirah K. said...

hehehe..kadang2 layan gak cerita tamil ni,chandramuki..hehee :)

delour said...

klu sy xminat sgt tp sy suka Rajinikanth(baru tau name btul die)berlakon ada uhmmmmm=P

Botak said...

aku pernah tengok satu filem hindustan dulu., tapi filem tu pelik sikit pasal takde nyanyi² + menari-nari..

nuyui a.k.a miss YUI said...

dh lma xtgk sbb dh xminat..heheh..

J.Syazwana said...

tak minat.
haha !
hindustan pon tak berapa minat :P

IZNIE said...

setuju no 2 n 4
hahahahaha
tapi kami tak minat tamil la
maybe sebab bahasa dia kot?
kedengaran aneh

EpoLღKekunangpelangi said...

Rajnikand tu legend tamil. Dari dulu lagi layan pusing2 kain atas bahu. haha :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

bila nak updte entry lagi nak baca

Finaz Jaafar said...

hahah..bunyik dia tu yang tak menahan bro..tiap kali pukul ke hayun pape kemain bunyik eh..hahaha

LAici KAng Ais said...

tumpang lalu...

rajnikanth terbaeeekkkkk dr ladang

nazirah said...

hahaha cci pun minat cite tamil selain hindustan tamil pun cci layan ada satu cite rajinikant ni berlakOn pergghhh mmg hebat la tp seram cite tu .. mcm kene rasuk2 sikit lupe lak tajuknye apeee..

fadh leyanie said...

hero dalam filem mereka kena tembak 5 kali kat jantung pun tak mati lagi,,sound effect bila kna penumbuk pun best dush!!..kah3 :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehe, fifi minat hindustan, tamil tak minat sbb cara bercakap dan bahasanya tuh tak leh tahan dgr..hehe

Bidadari Syurga said...

yeah... kitapun..... arwah opah kita minat rajinikan

dhiera said...

tamil dgn hindustan lain2 kan?

Elie Lily said...

sivaji the boss! thumbs up! haha

ekabukanmakcikkau. said...

eh aku layan mohabbatein je . sedih dohhh

nur farahin binti sulaiman said...

alamak.. hero n heroin x segak la.. heheh

Mya said...

filem tamil ni kalau dapat layan memang syok ow... espeseli kalau rajnikand tu

Run Away said...

sy peminat cete tamil...jalan cete best..walaupun..bahasa diaowg agak kelam kabut...;d

kajaharuna said...

cerita tamil best sebab kalau lawan ada bunyi2 yang awesome..

hahahah

Intanberlian said...

haha lawak gila, aku yang duk india ni pun memang selalu gila tgk cite tamil. memang boleh layanlah kalau setakat cite ke lagu tamil ni. hehe.

teha said...

tak suke cite tamil , suke tgk cite hindustan :)

maya amir said...

hah??? serious suke tgk tamil? ayoyo...kekekek..i pening dgr..hahahah

Cik Yatt said...

pernh skali tngok cite tamil sorg2..sronok, klakar gile..gelak 1 rmh..heee

Pondok Usang said...

L ~ manusia pelbagai citarasa.. =)

Izyan Masri ~ owh.. kita mempunyai minat yg sama rupanya.. hehe..

Cik Jannah ~ hep! salah eja.. Padayyapa

Pondok Usang said...

m!3yr4h_LolLy ~ bahasa dia je yg berbelit.. =)

Nadzirah K. ~ jalan cite dia best kan...

delour ~ baru anda tau nama dia rajni.. hehe...

Pondok Usang said...

Botak ~ takde lagu.. bahaya itu cite.. boleh bawa bahana.. ahaks~!

nuyui a.k.a miss YUI ~ sesekali tengok.. pasti menarik...

J.Syazwana ~ abistu apa yg anda minat..

Pondok Usang said...

IZNIE ~ bahasa melambangkan bangsa =)

EpoLღKekunangpelangi ~ mesti kau yg tengok pun berpusing2 kan.. hihi..

cik wanie Lovela (CWL) ~ okeh, sudah update.. thanx..

Pondok Usang said...

Finaz Jaafar ~ sudah jadi trademark..hihi..

LAici KAng Ais ~ kuar cite barunye nanti, jom bro kite layan bersama..

nazirah ~ walaupun beliau tak hensem.. tapi beliau tetap menawan kan...

Pondok Usang said...

fadh leyanie ~ hero cite tamil mmg kebal.. haha..

FIFIEY LYCHEE MARATION ~ lagi pun hero industan mmg hensem-hensem..

Bidadari Syurga ~ nanti kite ramai2 tengok cite tamil ye...

Pondok Usang said...

dhiera ~ yup.. lain2.. walaupun duduk negara yg sama..

Elie Lily ~ suke dia ye.. =)

ekabukanmakcikkau. ~ tacing la tu.. mesti nangis tak hengat punye tu...

Pondok Usang said...

nur farahin binti sulaiman ~ tak segak tapi jalan cite best..

Mya ~ wah.. sudah jatuh centa sama rajnikahn ke.. hehe..

Run Away ~ jadi kite mempunyai minat yg sama la.. hihi...

Pondok Usang said...

kajaharuna ~ kerana bunyi itu juga telah membuatkan hero nya bertambah seksis.. hihi..

Intanberlian ~ 5 tahun anda di sana.. takkan tak tersangkut ngan pakwe industan kot.. hehe..

teha ~ yup, sama2 best..

Pondok Usang said...

maya amir ~ jadi, cita ape u suke tengok..

Cik Yatt ~ jadi, anda baru tau ya betapa best itu cite tamil.. hehe..

norlia ghani said...

fuh. tamil seh.

Pondok Usang said...

norlia ghani ~ minat juge ke..? hehe..

Mazni said...

Filem tamil memang best. tapi bab gaduh tak real jadi real. hehe ( mcm mna tu??)

Pondok Usang said...

Mazni ~ sebab menipu tu yg lagi nak tengok tu.. hehe..

syakey said...

bab lawan dia bunyi overrr gila. HAHA

Pondok Usang said...

syakey ~ sekali hero DUSHH!! 5 org jahat terbang...

Ray ban said...

hahaha...mmg layan kekdg utk menghiburkan hati...haha

izan mama mia said...

:p....hero tamil...tumbuk belum kena tapi dh bunyi dush..dush..kelakar..

Teacher Koko said...

saye suke tgk filem tamil kerane aksi nye yang memang melebih2 disertakan effect bunyi yang mengagumkan...sekian...

Pondok Usang said...

Ray ban ~ agak-agak spek mata hitam rajni tu pakai jenama rayban tak?

izan mama mia ~ bunyi tu yg bikin lagi semangat nak tengok tu.. huhu..

Teacher Koko ~ minat kita sama rupenye...

Cik Kasut said...

tak suka tengok cita tamil ke hindustan ke.....hahaha tapi suka tengok cita korea :)

Pondok Usang said...

Cik Kasut ~ almaklum laa musim K-POP skang ni.. hehe..

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Saya tahu saya ketinggalan zaman kat blog ni. Huhu. Tapi nak komen jugak! ;p

Saya pun minat gak filem Tamil. Tapi dulu la tapi. Sekarang dah kurang. Layan K-Pop. Huhu.

Tapi kan, dulu suka tengok filem Tamil sebab dorang banyak filem yang berunsurkan ikatan dalam kekeluargaan.

Biasanya bapak dia mesti garang. Pastu, kalau tengok kalau tak menangis memang tak sah. Touching je.

Cuma sekarang elemen tu dah kurang. Bukan filem Tamil je. Filem lain pun dua kali lima jugak. Adeh.

[Singgah dan follow blog ni~ =) ]

Unknown said...

SINI SAYA BAGI LIST BEBERAPA CITE YG TAMIL BEST :-

CHANDRAMUKHI
ANNIYAN
GHAJINI
POKIRI
KAKHA KAKHA (ATAU KAKKA KAKKA)
BILLA
MUDHALVAN
INDIAN
NAYAGAN

Anonymous said...

Respect those really minat filem Tamil. Sebenarnya industri filem tamil adalah paling lama di tanah besar India. Org hindi belajar buat filem dari org tamil. Kebanyakkan citer hindustan adalah ciplak citer tamil..

Anonymous said...

Respect those really minat filem Tamil. Sebenarnya industri filem tamil adalah paling lama di tanah besar India. Org hindi belajar buat filem dari org tamil. Kebanyakkan citer hindustan adalah ciplak citer tamil..

Anonymous said...

To mr.blogger yg dihormati.,
Bahasa arab adalah bahasa syurga.. Great.
Bahasa tamil adalah satu daripada 6 bahasa heritage dunia. Bahasa tamil mempunyai manuscript yg telah dijumpai 5000yrs BCE.
And to those saying menyampah apabila dgr bahasa tamil, jgn lupa yg bahasa melayu memiliki byk perkataan yang dipinjamkan dari bahasa tamil. Ini dibuktikn oleh kajian bahasa sedunia..
sekian..


Anonymous said...

Walaupun kata kata Anonymous tu agak pedas. Tapi.. Benar & bermakna. .

Gagak Perkasa said...

kerja atas kapal korek minyak, bila nak hilang boring pasti cerita tamil saja..hindi leceh, kayalan

Shavitra Ravindran said...

Blogger yang dihormati, saya amat terharu membaca post ini. Ramai yang telah komen perkara negatif tentang bahasa, aksi perbandingan, keling dan sebagainya yang akan menyakiti hati seorang Tamilian apabila membacakannya, tetapi blogger telah membalas mereka dengan begitu sopan santun sambil membelakan warga kami. Sebab orang Melayu seperti kamulah, kami berasa gembira hidup di Malaysia. Saya berharap Tuhan akan sentiasa merahmati kamu 😃😃

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...