Wednesday, November 9, 2011

Pondok Usangku Kene Ceroboh...

~Hero Idaman Malaya Ciptaan Adik Zureen~


Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh....

1stly Thanx 2 Adik Zureen Suka Sushi Kerana Telah Memilihku Jadi Hero Kat Sketsa Aidiladha beliau.. Sangatla Kiut.. .

~Pondok Usang Yang Tiba2 Hilang~

Minggu ni aku mengalami kecuakkan yg bole tahan hebatnya.. Pondok usang
telah mengalami serangan misterius dari dalam dan luar pondok.. Aku dapat msg dari seorang sahabat blogger yg mengatakan Pondok Usangku dah kene sita.. Apakehelnye pulak ni.. aku pun apa lagi dengan cargasnya terus bergegas pulang ke Pondok Usang..bile aku open je page Pondok Usang terus terpapar spt gambarajah di atas... "Sorry, the blog at hedzwan.blogpsot.com has been removed.." Terus kaget gua beb.. kalau betul kene remove mmg gua terus pencen je dari berblog.. rasenye kengkawan pun pnah jadi mcm ni kot kan..kenapa eh...


~Kaler Merah Tanda Marabahaya...~

Aku ingatkan lepas kejadian tu dah setel la.. ghupenye email blog aku pulak kene ceroboh.. Bukan org dekat yg hack..nun kat U.K sana tu.. Lihat gambarajah di atas.. Google siap highlight kaler merah lagi.. Apakah motip mereka.. kalau ini Pondok Usang sefemes dgn blog-blog mereka yang femes takpe jugak kan... Fuhh, apa pulakla yang akan tejadi lagi lepas ni yekk..


Pemberitahuan : Untuk soklan teka teki Cacamarba Bil 2, takde sape yg dapat jawab dengan betul. Jawapan utk teka-teki tersebut ialah "INTISARI RANCANGAN".. Oleh itu, tepakse la aku pehabiskan Sekeping hadiah misteri berupa Voucher KFC hingga menjilat kaki itu.. hehe..

77 comments:

✿ Myra ✿ said...

huhuhuhu...~ :-l
nak main2 kot..ishh

Pondok Usang said...

✿ Myra ✿ ~ tapi apakah motip permainan mereka sebenarnye..

zureen said...

kah! kah! kah!

Pondok Usang said...

zureen ~ pagi-pagi sudah gelak.. senaman pagi yek...

Niena Pengembara Ilahi said...

dia nk test power la tu.. blog nie pn pnah jadik gak dlu... rasa cam pucat jer muka mas a tu

Alkisah said...

power ghak pondok ko nie sampai kena hack..

nuyui a.k.a miss YUI said...

uik..bahaya toi..

seram lak..huhu..

fadh leyanie said...

nasib baik semuanya kembali pulih,,:P

J.Syazwana said...

emm tak pernah kene pulak. ape lagi up sikit password yang safe. :)

Cik Nurul said...

hishh.. mmg cuak kot! -.-

dayya said...

rompakan bersenjata gamaknya. haha.

teratak hati said...

tak penah kene lak camtu,tapi penah bace blog org yg penah kne remove,tapi ok la dh blh settle kn..
la tu ke jwpan nye..

MaMa AiNi said...

he2x..dia berkenan dgn blog & tuan punya blog tak?..wah kira terkenal jugalah bloghedzwan ni kan ..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak takut tu

~~NuR FiyzZa~~ said...

pernah terjadi pada blog lame fiyzza.. Dan terus buat blog baru yg skrg nie..

Nora Hj Nasir said...

ade ek cmni nye kes.. ari tu fb sy kena ceroboh. suspek disyaki berada di los angeles / las vegas...kelas ko jah! mat saleh mn la y nk selongkaw tu

hanaahmad said...

ada orang minat kat awak tu. keh3. nak makan kfc. nyum nyum. :p

ErnieFaizal Siti said...

comelnya pondok..whoaa..mesti cuak tahap gaban time tu kan?nampak word 'langit' teringat kat nama lama blog..huuuu..sayu..anyway,thx singgah blog yer.. :)

Umie Artoqiemie said...

terok beno cuak nye nih..

Pondok Usang said...

Niena Pengembara Ilahi ~ Biarlah dia nak test power pun kan.. yg penting kene gumbira.. tapi cuak jugak.. hehe

Alkisah ~ tu ler pasal.. aku pun tak tau tang mana yg power kat pondok ni..

nuyui a.k.a miss YUI ~ fuuh.. lagi seram dari tengok cite final destinasi...

Pondok Usang said...

fadh leyanie ~ Semoga berkekalan...

J.Syazwana ~ time tu jugak terus tukar password..

Cik Nurul ~Begitulah andai cik Nurul berada di tempat kite..

Pondok Usang said...

dayya ~ yup gune pistol.... air..

teratak hati ~ tu laa.. lega rasanya..

MaMa AiNi ~ dah sangat-sangat terkenal laa kot mama.. income kat nuffnang pun statik rm13 lebih.. hehe..

Pondok Usang said...

::ini belog saya . cinta hati saya:: ~ Relek.. jgn takut.. berlindunglah di pondok usang...

~~NuR FiyzZa~~ ~ Alahaii... tak sempat nak baca entry dia kat blog lama.. hehe..

Nora Hj Nasir ~ wahh, anda lagi jauh.. L.A tu... Lebuh Ampang... =)

Pondok Usang said...

hanaahmad ~ wahh,jadi awek omputih laa minat kat sy ye.. hee...
Jom! Kentaki...

ErnieFaizal Siti ~ comel2 pun kite muat masuk.. tapi kaki terkeluarlaa..
langit.. alahai.. mana itu blog skarang.. andai dibuka masih wujud lagi kah...

Umie Artoqiemie ~ mmg.. lebih tinggi dari monologis tahap tertinggi.. hihi...

ILA HonEyBuNNy said...

ramai jugak blogger jadi cmneh kan...mmg gelabah habis la....wisauuu oo..ehheh

Pondok Usang said...

ILA HonEyBuNNy ~ tu laa.. kalau tak boleh diselamatkan.. mmg abg bersara awal...

ErnieFaizal Siti said...

en pondok usang,blog masih sama..nama je tukar pada nama sekarang.. :)

kajaharuna said...

hahahahha... wow!! buat gempak~~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Blog lily pun pernah jadi macam ni..memang cuak lah time tu..

cik asam jeruk said...

patut la cari xjmpe.kena hack rupenye..kui3

Rtp Farra Arisha said...

blogspot sering bemasalah. but at last it will be okay :)

Run Away said...

wah...bahaya ni kan......harap2 tak terkena...malasss woooo...lau nak buat semula..;d

Hanie_Dew said...

tu kenpa tu kene hack ke.

ee..tak nak la kalau kepsi hingga menjilat kaki. aku suke tahapa menjilat jari je.

Finaz Jaafar said...

tak pernah lagi jadi macam ni..uii mintak dijauhkan,,,,hoho

Ungu Violet said...

blog ungu pon penah gak kene remove dulu...seb bek dapat balik...cuak..

Pondok Usang said...

ErnieFaizal Siti ~ Pasti terlalu sentimental dgn kisah langit itu ya..

kajaharuna ~ yup.. lagi gempak dari majalah gempak..

LiLy @ MumMyQiStInA ~ ramai la yg mengalami nasib yg serupa rupanya..

sis92 said...

ha..tulah
sekarang ni macam2 boleh jadi kat blog tau
jom back up blog kamu

http://blogsigadis92.blogspot.com/2011/10/blog-saya-diremoved-apa-nak-buat.html

♥Aien Najwa♥ said...

ceit ! ~~ org US memang mau main2 kan..huh ! ~~

Pondok Usang said...

cik asam jeruk ~ yeke.. ke org tu yg dah lama tak visit sini..

Rtp Farra Arisha ~ betul! boleh teruskan berbelog..

Run Away ~ kalau kite mmg takde harapan la nak buat lagi.. pencen bersara terus..

Pondok Usang said...

Hanie_Dew ~ a ah.. sib baik tak ditukar password..

Finaz Jaafar ~ Semoga anda tidak mengalami masalah sedemikian rupa..

Ungu Violet ~ tu laa.. kalau tak nangis ler..

Pondok Usang said...

sis92 ~ okeh.. mari kite sama2 buat backup..

♥Aien Najwa♥ ~ takpe.. nanti kite hack dia pulak.. hihi.. mcm reti je nak hack..

zana said...

hurmm...saya pun baru ja kena masa hari raya ri tu. Tetiba2 ja blog kena removed mgulupur jgk la.. heh.. naseb baik ada buat backup n blog blh guna balik... tdk mg ada yg dikorbankan...haha

p/s : fames rupanya pondok nie sampai org US pun nak hack... hoho ;)

pemuzik jalanan said...

Mungkin boifreng kakak? Haa dia tak puas hati lalu ceroboh awak. Kan? Pandai gak sy nih. Bai.

ghost writer said...

kau biarkan jer dulu.lama2 dia okay lar.

nur azimah said...

nasib baik pondok xroboh masa kne langgar dgn bulldozer hacker..hee

Pondok Usang said...

ghost writer ~ sudah ok.. hehe.. almaklum ler masih baru dlm dunia blog.. =)

nur azimah ~ kalau roboh.. minta tolong dana dari kengkawan laa..hihi..

cik ciput said...

ada org hack ler tu..maklum la, org pemes..kikiki

hanaahmad said...

pandai2 jeh adik ni. haish....

msredcheesecake said...

ritu pun kena camni tapi terus retrieve balik... diaorg test power je kot

Pondok Usang said...

cik ciput ~ fames la sgt..lepas ni abg kawan dgn artis je la.. haha..

hanaahmad ~ ayokk.. tak tau..hihi..

msredcheesecake ~ alahaii.. test power kat kite yg tak reti I.T nii..

u.m.m.i.s.o.f.i.a.h said...

asal laa ada org freak yg suka sgt hack-menghack..fb sy pon penah kena hack..hampeh tol..naseb baik ada kwn blh tolong..sabar je la yer..huhu..=)

shedameor said...

patotla hari tu bukak tak dapat. ingatkan dah remove betol2.

El-Janna said...

penah jugak macam ni. tp xtahu npe..^^

El-Janna said...

penah jugak macam ni. tp xtahu npe..^^

dill said...

blog saye pun pnah ilang secare tibe2 gak.

terus update paswed pastu

dill.

Hanif said...

bulan ni Google tengah tak der kerja asik removed blog orang ajer..kekeke
Aku pun kena minggu lepas

UmieFaten said...

woah, orang feymes, memang selalu kena hack.. kih3.. woah, asal intisari rancangan lak?? hmm..masih mushykil..and blur..*er cemana eja mushykil?hehe

Pendamba Mawar said...

kenapa er?

delour said...

blog ni femes sbb tu org hacked..hehe..sy xpernah kne lagi tp klulah 'terkene' mcamane nak dptkan blog tu blik yer??

Nujum Mak Belalang Kunyit said...

Inti - boleh dimakan
Sari - boleh dipakai
Rancangan - boleh ditonton

INTISARI RANCANGAN

dhiera said...

kalau saya yang kena, memang cuak habis. abes tu macam mana overcome masalah ni? buat lah entri khas. he

maya amir said...

hah? ye ke ade blogger lain pun kene camni ke? lepas tu, camne leh ade balik blog ni? isk derang ni tadek keje ke..

El-Janna said...

http://bbyuya.blogspot.com/2011/11/cara-drop-shout-paling-berhemah.html ade something^^

zOeY zAu YaH said...

takut lah kalau terjdi mcm nih..

Amir Baker said...

Aduii tajutnya. Nasib skrng da ok

EmpayarUtama said...

hahahahaha samalah cam aku kena dulu - kat blog kat emel hahahahahampeh tul

farah adila said...

admire kottttt....:)
pasal tu dia try blog awk...^__^
apa2 pun,al-hamdulillah la smuanya ok...

ChaCha said...

takutnye cmniiii :(

Pondok Usang said...

u.m.m.i.s.o.f.i.a.h ~ dunia tanpa sempadan kan.. mcm2 leh berlaku.. =)

shedameor ~ yeke.. ntah2 pondok buruk yg dah lama tak masuk sini kot.. hehe..

El-Janna ~ mungkin google yg main2 tak..

Pondok Usang said...

dill ~ sib baik tak terus ilang..

Hanif ~ jadi google punye keje la nii ye..

umie faten ~ kalau femes dah lama kaya.. haha

Pondok Usang said...

Pendamba Mawar ~ masih dlm siasatan..

delour ~ biasa google akan bagi warning kat kite dulu.. itu pun kalau si penghack tak tukar kita punye password..

Ujie ~ terer ko terjermahkan jawapan teka teki aku...

Pondok Usang said...

dhiera ~ okeh, akan ku cuba...

El-Janna ~ okeh.. kite masuk skarang..

zOeY zAu YaH ~ jgn takut.. pondok usang akan selamatkan keadaan.. hehe.

Pondok Usang said...

Amir ~ kalau tak ok amir.. hilang laa entry yg abg tag ekau tempoh hari..

EmpayarUtama ~ ko lagi dulu kene dari aku.. takpe2.. aku akan siasat perkara ini habis habisan..

farah adila ~ kalau admirer hack kasi suke laa... haha...

Pondok Usang said...

ChaCha ~ jgn takut adik manis.. byk2 berdoa.. =)

dak intan said...

hahha.. mcm mana boleh dapat balik belog nih?

Rara. said...

ahha, camna leh dapat balik belog ni?

aku tak kena lagi, seriau gaklah.

Pondok Usang said...

dak intan ~ melalui arahan google yg suruh kite recover balik password email...

Rara. ~ google bagi arahan suruh recover balik password email kite..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...