Sunday, December 4, 2011

Edisi CacaMarba Bilangan 4

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh...

Semoga hujung minggu kengkawan penuh dengan kecerian bersama keluarga tercinta.. Macam biasa slot Edisi Cacamarba.. dah tak sabar nak jawab teka-teki la tu.. hehe..


Preview Filem :
Misteri Jalan Lama.. misteri betul la ini celita.. hehe..kisah seorang pemuda dari keluarga bunian.. sewaktu kecil telah dijaga oleh bapa angkatnya
seorang manusia.. ikut perjanjian anak itu mesti dipulangkan kepada keluarga asalnya pada umur 25thn.. Costum dan pedang yg dugunakan Nasir Bilal Khan kelas gitu.. Dah macam Pedang Thundercats.. hihi..

Nostalgia :
Dulu rumah keluargaku dekat jabatan bekalan air, lantas aku telah ditipu bulat-bulat oleh abg dan kakak ku yg tank air berbentuk separa bulat itu adalah UFO.. Hari demi hari ku tunggu bila la UFO tu nak terbang..

Semasa :
Bandar kelahiranku Kajang telah dilanda bencana banjir terburuk
Jumaat lepas.. air sungaimeningkat secara mendadak, lalu melimpahi daratan.. jalan-jalan raya utamanya tak ubah seperti sebatang sungai yang mengalirkan air yang deras...

Hiburan :
Kerana minatku kepada irama Slow Rock dari waktu kecil.. Aku telah create satu group di dalam facebook yang diberi nama "Slow Rock Kapak". Setelah hampir 2tahun, group ini telah dihuni hampir 800 org termasuk dari kalangan artis Rock tanahair.


Macam - Macam :
SHAH ALAM - Sekumpulan ahli sindiket gores dan menang lunyai dibelasah
15 lelaki dipercayai keluarga kepada mangsa penipuan. Empat ahli sindiket
itu dipukul sehingga seorang drpd mereka berlumuran darah manakala yang lain mengalami cedera ringan.

Sukan :
Penjaga gol Malaysia Apek atau nama betulnye Khairul Fahmi seolah-olah merajuk dan berputus asa bila terfikir untuk bersara menamatkan kariernya lebih awal gara-gara kecewa dengan pelbagai kontroversi yang melanda dirinya. Juga menyebabkan maruah diri dan keluarganya turut menjadi mangsa keadaan tersebut.

Sudut Teka Teki :
Soalan -> "Banyak-banyak ikan, ikan apa yang bila mati tukar nama orang lelaki?"

103 comments:

J.Syazwana said...
This comment has been removed by the author.
J.Syazwana said...

okey okey setelah memerah idea.
saya rasa jawapannya Ikan BAKAR.
okey ke?
main taram.
haha !

Bidadari Syurga said...

kita baca... kita tak tahu nak komen apa... sampai hujung2 adaa teka teki... terus jadi blur.....(

norlia ghani said...

ikan kering! haha

Fabulous Me said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAA kene kencing hancing! UFO ye?

dayah said...

mkn KFC g sedap ...

teka teki..tu sy jwb ikan bakar.. mane ade pompuan name bakar..haha

mama aini said...

he2x..siannya tak baik tau abg & kakak mainkan adiknya..skrg ni mcm2 bencana yg allah turunkan..mungkin sebagai peringatan..satu2nya penyanyi ala2 rock yg mama suka adalah FT (faizal tahir)..mama suka suaranya dan suka dengar dia ckp english..agaknya ikan tu..BAKAR !!..ha2x..

Lia Irdelia said...

phew..
banyak info in 1 shoot.. :)

TiraPengemis said...

semua jawab bakar...betul la tue...hehehe

Cik Jannah said...

okey. say ajugak suka slow rock kapak ! wee..

Cik tikah said...

dah tgok eh misteri jln lama. bestnya!

♥AienNajwa♥ said...

kukuikuikui...terbaik !!! ~~~~ =)

~SaL IjOu~ said...

yg UFO itu kelaka..kekeke~

Yatie Awang said...

akak pun rasa ikan BAKAR...

rasa macam baca beritalah pulak...

emy zulaiha said...

misteri jalan lame best ke???
nak jawab teka teki~ikan bakar kan?hahaa terel emy! tak sangke kan!hahaha

ctpayong said...

Dan jawapan pada teka-teki di atas adalah;

Tunggu comment next entry.

maisarah sarah said...

masa kecik2 memang selalu kena tipu -_-"

meowwmania said...

ermmmm......*blur*


salam ziarah


=^,^=

kisah hati said...

misteri jalan lama tuu..hmm xajak org pon hehe

CikGu Ma said...

ikan bakaq!!!!!! hehe

Mazni said...
This comment has been removed by the author.
kajaharuna said...

hahahahahha...
kesian nye adik kena tipu dengan abang dan kakak..

ILA HonEyBuNNy said...

wakakkaka...

dah tahu jawapan ikan apa...hehe....;-)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..betul2 carca marba..
teka teki tu dah ada dah org jawab.. :)

KizZ said...

haha...ikan bakar le tuh...

ErnieFaizal Siti said...

hai en pondok..haha,baru update entri..

saya tau! saya tau!
jawapannya ialah ikan bakar.. :))

So bila baru perasan yg en pondok kene tipu? mesti dah lama pastu kan? hahahaha..

cik wanie Lovela (CWL) said...

standart org popular hehehe

shedameor said...

okay, ikan bakar :)

nadiaburn said...

heheheh kreatif nye post... like :)

haney said...

hahaha. kelaka la ko ni. tunggu la ufo tu terbang. tah bila tahun la dia nk terbang kn? hahha

Ungu Violet said...

tiru jawapan org kat atas...hehhehh

ikan bakar...hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

erk..entry mcm2 adake ni?

maya amir said...

ikan bakar...yeayyy..*tiru gak org atas punye jwpn*..punyelaa malas nak pikir;p

aRa ❤ aFiq™ said...

ikan bakar.. btol x ? :D

sleeping_maniac90 said...

kwn ckp citer misteri jln lama x best hahaha

whitecappuccino said...

part UFO tuu..kesiannya kena tipu..hehehe..

ghost writer said...

*aku buat tak nampak jer teka-teki tuh.

Apek lembut sangat hatinya.kontroversi bukan meliputi seluruh dunia pun macam kontroversi pemain-pemain pro dunia yang lain.cool lah!

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

slow rock best jugak . choki pom layan . hehe rock yeyehh . hehe :)

teratak hati said...

citer apek pun masuk edisi caca marba ni..hehe..betul ke tu jwpan nye ramai yang jwb ikan bakar..

Lai Qma said...

huiy0oo..best tak tggal dgn adenye uf0 brsame..hihi
mm ntah..ikan ape erk???
ikan bakar sprti yg ramai2 kate tu kewrr??

Woofer Storm said...

kajang banjir teruk..nasib baik dah okey.alhamdulillah^^

Nadzirah K. said...

ikan bakar ( sebab semua jawab ikan bakar,hehehe)

fazrulnoor said...

ikan ikan

Aien Not Alien said...

ikan BAKAR yang dibakar oleh incik abu bakar..hehe..heh.. merepek je..


kesian kena tipu pasal UFO...hehe.. memang nostalgia sungguhlah.. :)

c'axoera said...

hehehe ikan bakoooooorrrr >_<

nur farahin binti sulaiman said...

hehe.. mcm berita plak entry nie bila bcA..teka-teki tue daa org jwb dah.. kena bgi yg susah skit.. hehe=)

Fyqa said...

tekateki tu ikan bakar kot !

^^

Pondok Usang said...

J.Syazwana ~ ok, jawapan anda betul.. anda paling awal menjawab nya..

Bidadari Syurga ~ baiklah.. lepasni cube fahami lebih lagi.. =)

norlia ghani ~ duit yg semakin kering ade la.. hehe..

Pondok Usang said...

Fabulous Me ~ fuhh, basah beb gua kene kencing..

dayah ~ betul.. lelaki je ada nama Abu Bakae Elah..

mama aini ~ wahh.. penuh mama komen utk kisah & berita itu.. terima kasih mama..

Pondok Usang said...

Lia Irdelia ~ gabungan sepanjang minggu kot.. hihi..

TiraPengemis ~ ya betul! kita tengok sape yg kene.. hehe..

Cik Jannah ~ lagu dan liriknya best kan.. =)

Pondok Usang said...

Cik tikah ~ dah tengok.. tapi citenye biasa aje..

♥AienNajwa♥ ~ blog anda juga terbaik!

~SaL IjOu~ ~ mana tak kelakar.. kene tipu.. huhu...

Pondok Usang said...

Yatie Awang ~ jawapan anda betul.. tapi pemilihan oleh pengadil muktamad.. hihi..

emy zulaiha ~ wahh.. emy mmg terer.. hehe...

ctpayong ~ okeh.. kite tunggu komen next entry... huhu...

Pondok Usang said...

maisarah sarah ~ dah besar jgn suke menipu dah ler.. hehe..

meowwmania ~ cube baca entry itu dgn hatu yg tenang..

kisah hati ~ mcm mana nak ajak.. dia sibuk je.. hihi..

Pondok Usang said...

CikGu Ma ~ betul jawapannyaa!!

kajaharuna ~ sgt kesian kan.. huhu..

ILA HonEyBuNNy ~ yeke tau.. asal tak jawab...

Pondok Usang said...

LiLy @ MumMyQiStInA ~ tu la.. tunggu lagi teka-teki seterusnya nanti ye...

KizZ ~ tepat sekali jawapannya..

ErnieFaizal Siti ~ makan tahun jugakla.. bile bebtul2 dah berakal.. beru tau yg itu bukan UFO.. huhu..

Pondok Usang said...

cik wanie Lovela (CWL) ~ uiks.. mana ade popolar..

shedameor ~ ok, betul jawapannya...

nadiaburn ~ alaa.. cikgu lagi kreatif..

Pondok Usang said...

haney ~ huh.. 1day mesti benda tu terbang punye... aku yakin mesti terbang... haha..

Ungu Violet ~ ya betul.. peniruan anda tepat sekali..

nuyui a.k.a miss YUI ~ ya, mcm2.. menjimatkan ruang.. hihi..

Pondok Usang said...

maya amir ~ betulla jawapannya tu.. hihi..

aRa ❤ aFiq™ ~ ya betul!

sleeping_maniac90 ~ begitulah kot.. biasa2 je citenye..

Pondok Usang said...

whitecappuccino ~ tu laa.. lepas ni aku nak tipu org lain pulak.. haha..

ghost writer ~ tapi bagusnya langsung tidak ganggu prestasinya di atas padang.. itulah profesional..

::ini belog saya . cinta hati saya:: ~ yeahh! jom kite duet bersama..

Pondok Usang said...

teratak hati ~ tepat sekali jawapannya.. =)

Lai Qma ~ sib baik ufo tu tinggi.. kalau rendah.. lama dah kite panjat.. nak masuk dlm ufo punya pasal.. tak pepasal je kelemasan... betul jawapannya itu..

Woofer Storm ~ hujan pun lebat sgt kot waktu tu.. tak tertampung sungai waktu tu.. kita renung2 kan.. =)

Pondok Usang said...

Nadzirah K. ~ semua2 pun betul la.. tapi pemenangnya ade satu aje.. hihi..

fazrulnoor ~ ikan,ikan.. anak ikan.. =)

Aien Not Alien ~ wah kreatif jawapan anda.. lalu ikan itu tak boleh nak di makan.. sbb sudah terlebih bakar lantas ikan itu terbakar..

Pondok Usang said...

c'axoera ~ betul ke jawapannye tu.. hihi..

nur farahin binti sulaiman ~ nak bg susah-susah jugak ke.. huu.. nanti kite fikirkan..

Fyqa ~ benar jawapannya itu..

nazirah said...

haa tu la banjir kat kajang kan.. huhu dgr review dari pondok usang mcm best je cite misteri jalan lama tu huhu tp tak mo ar tengok heee.. hahaha yang nostalgia tu kelakar la hahahaha

eita said...

kita baca komen orang je lah....

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

dhiera said...

ikan bakar kot~ grrr

Juliet_iRa~" said...

hahaha..mcm2 jenis entry ada..;p

ikan bakar!;p

Syairani Tarmizi said...

nak jawab jgak smpat lagi tak?

ikan bakarrrr! Yeah! :) *nak hadiah

naiemah_ramli said...

hihi..mmng carca marba..huhu... ^__^

say to easy=) said...

ikan bakar kan?hehe..adik saya lak anggap piring astro itu ufo.ngeee

msredcheesecake said...

Ikan bakar? Ngeheee...

Cik Gee said...

cian, mesti sampai skang UFO tu terbang2. kok enjin ya rosak kot? ahakss.. law caye gak tak taw la... haha!

saya rasa jwpnnya ikan BAKAR. jeng3..

hanaahmad said...

banjir kat kajang tu dasyat betul kan. jawapan teka teki : ikan bakar kan. keh3

m!3yr4h_LolLy said...

semua jawab ikan bakar, so sy pun jawab ikan bakar gak. keh keh

Hanie_Dew said...

ahahahhaha...dah tau jawapn baca komen yang awal tu.kekekekekekeke...nak jgk tgk misteri jalan lama tu. kenpa ada monster yg nak bunuh que haidar tu

A Crack Mirror said...

wuhuhu...a good compilation...interesting~

Mya said...

misteri jalan lama, lakonan hans paling mantap. huu

El-Janna said...

erkk ala fail la teka teki cm ni:(

ekabukanmakcikkau. said...

aku sebenarnya tak kesah pon pakwe si shida harmi tu nak bersara asalkan iker casillas sanggup gantikan tempat dia hikhik. tu je . aku xnak yg lain dahh

teha said...

hahaha ! mcm2 laa

farah adila said...

hehe..tol2 cacamarba:D

Amoi MiyaSya said...

apek nak bersara dah ? better cari pengganti dulu. huu

emm , mmber cakap citer Misteri jalan lama tak best . hehe

EmpayarUtama said...

suka baca entri ko nih. tp teka teki tu aku tak tau jawab

ORLANDO AHMAD said...

teka teki = ikan bakar

dill said...

banyak informasi blog ni. hihi

dill.

Nora Hj Nasir said...

banjir kat kajang, hmm mohon mpkj buat longkang besar2 la pas ni...

Finaz Jaafar said...

1. misteri jln lme ni ada yg kata bosan

2. sadis gila kena tipu..haha

3. so amacam kajang sekarang??sungguh tak amik tau sblm ni

4. pehhh pmnt slow rock yg btol2 gile ni..haha

5. sindiket mcm ni..aiyoooo

6. alahai apek..chill la..kalau dia bersara habislah mesia..dia terer kot

7. Ikan bakar letewwww

aleen aiden said...

owh,cerita tu pasal bunian rupanye.xtau sgt sbb iklan kat tb pon xbyk pasal cerita tu kan.hu3

fadh leyanie said...

kesian kna tipu bulat2 sampai ke tua la UFO tu tak terbang kah3,
jawapan ikan BAKAR .

Faaein Talip Roy said...

huii... banyak betul celita ni... hehehe..

errr ikan apa ek? Ikan Toman ke? hehehe..

IZNIE said...

till now UFO tak terbang-terbang lagi kan? haha

ikan ape ek.. spt biasa sy tak dapat jwb -.-'

cik asam jeruk said...

hahahaha yang UFO nak terbang tu xmenahan tu..kekeke

Pondok Usang said...

nazirah ~ misteri jalan lama.. takyah tengok wayang pun takpe la ira...

eita ~ huhu.. ramai yg komen ye kak..

Outbound Malang ~ salam suai kenal juga.. dari seberang ke ni..?

Pondok Usang said...

dhiera ~ benar jawapannya...

Juliet_iRa~" ~ ya, yg terbaik utk kalian semua..

Syairani Tarmizi ~ mmg sempat jawab.. tapi ada syarat pemilihan pemenangnya..

Pondok Usang said...

naiemah_ramli ~ menarik tak..?

Pondok Usang said...

say to easy=) ~ jadi adakah anda mengiyakan kata-kata adikmu itu.. pls jgn ya.. biarlah aku sorang je yg kene tipu...

msredcheesecake ~ betul jawapannya..

Cik Gee ~ tak la.. kite rase pilot ufo tu kene tangkap...

Pondok Usang said...

hanaahmad ~ ya sangat dasat.. airnye laju..

m!3yr4h_LolLy ~ woo.. tiru jawapan eh.. patutla slalu dapat markah penuh.. hehe..

Hanie_Dew ~ monster itu ialah puak jahat yg nak bunuh Que Haidar..

Pondok Usang said...

A Crack Mirror ~ thanx awk..

Mya ~ wahh.. kamu juge sudah tengok ya..

El-Janna ~ takpe awk.. jgn pening2 kan pale utk jawab.. =)

Pondok Usang said...

ekabukanmakcikkau ~ eh, bukan casilas dah ade makwe wartawan blakang gol tu ke..

teha ~ sekadar hiburan..

farah adila ~ terbaik kan.. hehe..

Pondok Usang said...

Amoi MiyaSya ~ susah nak jumpe cite kite yg betul2 best..huhu..

EmpayarUtama ~ teka teki sekadar hiburan je bang.. sebagai tanda terima kasih pada semua...

ORLANDO AHMAD ~ betul!

Pondok Usang said...

dill ~ selalu lah kemari ya..

Nora Hj Nasir ~ mohon semua warga kajang ya.. =)

Finaz Jaafar ~ aku suke ko.. sangat penuh bile bagi komen.. =)

Pondok Usang said...

aleen aiden ~ betul juge kan.. tak byk promosinye..

fadh leyanie ~ lepasni.. pasti ku tak tertipu lagi.. hehe..

Faaein Talip Roy ~ cerita yg di satukan.. =)

Pondok Usang said...

IZNIE ~ sy akan pastikan itu UFO terbang.. hihi..

cik asam jeruk ~ takpe.. satu hari nanti sy letak enjin kapal terbang kat tank air tu.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...