Sunday, February 26, 2012

Bila Bertemu Dengan Abg Guard Yang Budiman...

~Gambar Hiasan :Abg Guard Yang Budiman~

Ini celita jauh sangat terpesong dengan kisah "Bila Bertemu Dengan Seorang Yang Jujur & Budiman"... Just a short story from my sahabat.. Kelmarin beliau nak gi inteview...tapi tersosat jalan.. biasala building kat area KL dan Putrajaya.. time taknak cari jumpe je.. time mencari mmg susah la nak jumpe... last2 dia pun berentila bertanya pada sorang security guard di kawasan berhampiran.. bak kata org tua-tua tak bertanya sosat jalan.

My Friend :
Assalamualaikum bang... Tumpang tanya bang.. kat mane Wisma Tani bang..
Abg Guard:
Oooo.. Wisma Tani senang je.. kau jalan depan hujung belah kanan.. kalau kau tak jumpe, kau cari mana bangunan kat bawah dia ada petani tengah bertani... haa, itulah Wisma Tani..
My Friend:
Terima kasih abg guard.. hari panas.. hati panas.. tapi kau menceriakan aku... terima kasih sekali lagi.....

Baru ku tau rupa-rupanya abg guard lagi budiman dari Space Cop Gaban.. Hehe
@.........Sekian.......@

13 comments:

kajaharuna said...

hahahah... sabor jela

mama nor lara said...

salam hedzwan..ehem memang ayat menguji kesabaran dr pak guard..he2x..

cik ciput said...

kasi tampo je..

laskar pelangi said...

sabar jela jawabnyaaaa ^^

steffany daph said...

errrr.. apa la abg guard tu. mcm tu jwab. huhu.. -,-

emy zulaiha said...

haha sporting gile jawapan pakgad tue.haha :)

lieynanilaz said...

sabo jela...keh keh.

~SaL IjOu~ said...

ahaha..terbaek nye jwpn~ =p

Aien Not Alien said...

hahahaha...elok je menjawab gitu..

Finaz Jaafar said...

haha abang guard ni kalau nak mintak kaki cakap la ! =P

Eera Shera said...

bg sepakan percuma je la kat dia sbg tanda terima kasih

Juliet_iRa~" said...

hahaha..

ada plak org bertani tgh2 bandar tu yea..ngeee..

sbr ke la..

dill said...

hadoii...encek guard..

mcm2

dill.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...