Monday, February 27, 2012

Bila Bertemu Dengan Mesin Bayar Parking Yang Budiman...

Lorr.. tak abis-abis lagi ke cite budiman ni.. hehe.. untuk pengetahuan kalian.. tadi aku sendiri telah mengalami satu peristiwa panik dan mengagumkan...kerana aku telah dipertemukan dengan mesin bayar parking yg budiman lagi intelligent.. haha.. begini kisahnya, tadi aku pi jusco.. balik nak bayar ler kad parking.. bile aku masukkan je kad kat mulut mesin tersebut .. terus aku kaget sebentar.. pergghh, budiman betul mesin ni... dah kes wa kene beb ni... korang tengok gambar kat bawah ni..brape mesin budiman ni caj aku punye parking..
Ni kiraan matawang Malaysia ka matawang rupiah ini.. yang pelik tu, sore mesin tu leh pulak sampai ke angka four hundred n six ringgit.. Dengan perasaan tak pueh hati.. Aku pun usha la kad parking tu, lamo bonar ke aku parking.. ghupenye mmg lama gile.. aku start parking kat situ 20tahun lepas.. gambar kat bawah ni bukti aku dah parking kat jusco sejak dari tahun 1992... Jusco ni pun tak wujud lagi.... hehe...macam-macam hal..

~Mula Parking Sejak 01-01-1992~

62 comments:

Arra Ahmad said...

wah..lama betul parking kat situ..haha

emy zulaiha said...

pergh gile lah...mase tue patotnye baru bape umur abg iwan kan.hehe emy baru je 5 thn! haha :p

cik ciput said...

tu dieennn..teruk la kalau kena bayar betul2...huhu


*eh, sedap la lagu yuna yg ni... =)

TiraPengemis said...

bia betik....yeke?

hunnybunny said...

n then pa jd?nk byr cmna 2?

lieynanilaz said...

mesin tu bengong kot!!...haha.

abis camne keluar dari jusco tuh!!.

c'axoera ヅ said...

hahahah masin tu dah overdose kot hehehe

Alkisah said...

perghh!!

missina said...

dpt settle la yerk?ntah sesat dr mana kad tu,,huhu

m!3yr4h_LolLy said...

nie betul2 ke or tipu ? hehehehe. lame kot

pemuzik jalanan said...

Saya lahir 3 bulan 4 hari lepas kejadian tu hmm. Sungguh! Lama.

mama aini said...

ehem..ha2x..lamanya park keta kat sana..sebelum jusco tu ujud lagi.. :)

My Life's Journey said...

Salam pekenalan ..umi singgah dn follow :)


Wahhh umi belum jumpa lagi mesin ni kat sarawak tau .. kalau ade mesti seronok..pangg!!! ishk2 ... (^_^)

~SaL IjOu~ said...

omak aih..dasyat bebeno tu~

ghost writer said...

20 tahun parking kira memang tak penah guna keta tuh lar..?

Ungu Violet said...

kehkehkehh..berabad gi parking keta...hihi

Rtp Farra Arisha said...

big LOL XD

^_^ Zaza Nur Iman said...

dasyatnya =)

whitecappuccino said...

lorr! pastu ,macamana?? kna byar jugak ker?

era kecik said...

haha. dah lama tu. hee~ :D

balasan komen 'Perasan tak? Baik pi check' :
putih, sebersih-bersihnya. haha :D

hassy chan said...

kahakahkah..
cian nye..
adoi sbr je la..

zati embong said...

bleh plak terkena kad 2 eh?

Cik Nurul said...

erk? bole plak silap? ahahaha

♥AieN ChoiN♥ said...

biya tebul???..huhuhu..

Aien Not Alien said...

sangat lamaaa...saya belum tadika lagi...hehe

J.Syazwana said...

eh kes ini macam pon ade?
terbaik lah.
hahahahaha

Mizz ErMa said...

uit? nie cite betul2 ke tipu2 nih? kira murah la parking fee tu sbb ratusan aje dalam masa 20 tahun..ngeh3,

Finaz Jaafar said...

haha kelakar gila kot ! camne la bole jadik camni an..haha

Farah Adila said...

hahaha..

shameel Iskandar said...

hahahaha mesin tu dah gila tu. Kt jusco Ipoj tak pernah lagi berlaku mcm ni.

teha said...

wah , lama nyee

fadh leyanie said...

wah,,tahun sy lahir tu...!

Eera Shera said...

haha melampau betul mesin tu..amnesia ke ape haha

onie said...

tudiennnnnnnnnnnn,lama gila....haha...... kaya la mesin tu,haha...


lama onie tak mai sini,mohon maaf..busy :(

che sakinah said...

hahaha..lawak2!
parking lelama gitu buat buruk keta aje. tapi kejadian yg kau alami memang ajaib betul nih.

hmm, saya ingat la kan.. tu mesti kad berhantu.. kita ja tak nampak ada keta yg dah parking disitu dari zaman dahulu kala. lepastu kau pulak terambil kad tuu.. ehhhhhh.. seram la pulak! agagaaga:B

aRa ❤ aFiq™ said...

wah ara baru sthun mase 1992.. lame tol.. huhuh

Woofer Storm said...

gila mampus nak bayar..ehhhee mengaru ni..ehhee~

pagi bro..

CekbOlat-bOlat said...

perghh ! dua thun sblum bolat lahhir ><

ILA HonEyBuNNy said...

hahhahhahhahah....

kefeningan la ini mesin..heheh

RealNS said...

terbaikk ^^. hahah . NS tak pernah jumpa lg kes mcm ni . betul ke ? :P

Pondok Usang said...

Kengkawan.. ini kisah benar.. apa lagi terus sy serang itu customer service la.. rupenye sistem mereka down.. ingatkan tak perlu la bayar... kene jugak caj mcm biasa Rm1.. huhu.

Juliet_iRa~" said...

haaA?heee

mesin tu mmg budiman..he..xsangka dr kecil lagi awk dah parking kat sn..hee

so jumpa customer service utk setlle ke camne?

My Life's Journey said...

Mat pagiiiiiiiiiiiii ..umi datang jenguk pondok usang

hanaahmad said...

lamanya melepak di jusco eh? kihkihkih

msredcheesecake said...

20 thn shopping? Nape tak sambung shopping lagi 100 thn ke? Hheee....

chemay said...

huishhhh.
lama benor parking situ?
chemay tak lahir lagi time tuhh.
hehe
:P

Anak Munsyi said...

Amboi ya-2 ja bapak mahal tuu. tak penah jadi lagi cm tuu. tekezut u know , hahah :D

Nurul ain said...

mahalll sungguhhhh.. since 1992?? ahaaaaa....

Adam Malaysian Idol said...

salam n gud morning ... adam datang singgah ...

Princess Fiona Bini Shrek said...

ahaks~ abg parking kat situ lama2 buat apa? kan dah kena bayar byk.. :P

A Crack Mirror said...

wow!! first time tahu mende2 camni.. mesti pening juga pale management jusco tu kan.. ahaha~ best gak pengalaman bro ni.. bukan semua dapat tau!

ekabukanmakcikkau. said...

hiyuooo aku pon tak lahir lagi hahahhaha

Amir Baker said...

Woahhh canggih betul la mesin tu. Boleh masuk berita tv ni

nazirah said...

hahaha gila la sgt lama hOkeyyy hambek rm406.oo tuk parking hehe. aptb.. nasib bek tak kene bayar betul2 kan hehe

lynda salim said...

haha . kesabaran amat diperlukan ketika menghadapi situasi ini . hihihi :D

kajaharuna said...

hahahah.. awak lupe yang awak paking kat situ ke ape??

Cik Yatt said...

haha.klakar..mesin tu kurg sehat tu

say to easy=) said...

haha.mesin dah x betul dah tu.

dill said...

Ya Rabbi...lame gile parking situ. hehe

dill.

azalia hjsalleh said...

perghhhhh kalau aku, confirm dh meraung kat situ..

MamaEma said...

terima kasih datang ke blog saya...

biar betul ni..ada juga kena macam ni..habis tu setel camana?

dino said...

hahahahahhahaa. nanti tahun depan gi cucuk balik kad tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...