Tuesday, April 17, 2012

Senyum tak perlu kata apa-apa.... =)

~Sudah Terer Kira-kira Nombor Arab.. Hehe..~

Assalamualaikum...

Alhamdullillah... Setelah hampir 2minggu ku berada di tanah Arab.. Jumaat lepas ku telah selamat kembali ke tanah air. Cuma sehari dua ni masalah tido belum stabil lagi.. Thanx sangat-sangat pada kengkawan yg mendoakan segalanya berjalan lancar ketika ku berada disana hinggalah selamat pulang ke sini. Dan bagi aku, hanya ada satu budaya "Senyuman" yg ku rasakan mungkin hanya terdapat di negara sendiri dan aku sangat-sangat berbangga.. iaitu senyuman sopan santun dan lemah lembut rakyat sendiri yg sentiasa membantu siapa saja tidak kira samada rakyat sendiri ataupun bangsa asing. Syabas Rakyat Malaysia!

38 comments:

teratak hati said...

bile pergi tanah arab tu?dh balik ye..Negara sendiri jugak yg best kan..

~SaL IjOu~ said...

senyum dgn kepulangan kamu,kawan~ =)

mama aini said...

assalamualaikum..syukur alhamdulillah dah selamat kembali ketanah air..

J.Syazwana said...

alhamdulillah selamat sampai
:)

lieynanilaz said...

alhamdulillah dah sampai bumi malaysia...:)

nazirah said...

alhamdulillah selamat kembali, teringin nak merasainya juga. insyaAllah suatu hari nanti ;)

Aien Alien said...

alhamdulillah dah selamat pulang :)


*senyuman rakyat Malaysia lebih manis dari pak arab...huhu

A Crack Mirror said...

alhamdulilah..kamu da selamat tiba d tanah air.. semoga apa yg dipelajari di sana dapat dikongsi dengan kami d sini..

s
e
n
y
u
m
:) !

Al Kisah said...

hg p umrah or outstation tak sana?? patut lama menyepi..welcome back bro..

Mizz ErMa said...

alhamdulillah..selamat pergi dan kembali..diorang x mesra alam ke? hihi

missina said...

selamat kembali,,ceritalah pengalaman di sana,,mesti best kan,,teringin gk nak gi umrah,,tetapi rasa mcm ''rock'' lg dan tak bersedia,,huhu

Woofer Storm said...

selmat kembali bro...
teringin juga nak kesana..insyallah bila ada rezeki nanti..amin3

whitecappuccino said...

Alhamdulillah dah selamat kembali yer? Senyum menyambut kepulangan sahabat :)

Cik Yatt said...

nk pkai no plat cmni la..hahaha

maisarah sarah said...

alhamdulillah selamat sampai.mesti best kan :)

Ungu Violet said...

bertuahnya dpt pegi negara orang...:)

aRa ❤ aFiq™ said...

alhamdulillah selamat sampai :)

MamaEma said...

teringin nak pergi ke Tanah Arab... pergi sana buat apa?

Anyway, terima kasih dtg ke blog ema..salam kenalan

Cenderahati-Perkahwinan said...

487 h 1.. betul x ni no plate tu
kalau bawak balik malaysisa,hehe

emy zulaiha said...

alhamdulillah abg iwan balik dah :) mcm ne pengalaman kat sana?

che sakinah said...

wahid isnain salasah arbaah khomsah sitah sabaah samaniah tisah asharah...
terer tak kita kira? hehehe :)

btw, asharah tu nama cikgu sekolah kita *tetibe*

ஜ miss klanika ஜ said...

rakyat malaysia jugak la yg benar2 peramah kan .

dhiera said...

alhamdulillah~ selamat kembali ke malaysia. dekat sana budaya nya kasar-kasar ke?

TiraPengemis said...

best2...msti bnyk pengalaman menarik kan~

Eera Shera said...

cite la pengalaman kt sana.. moga sy pun smpi jugak ke sana nnt..amin ;)

chemay said...

alhamdulillah selamat sampai :)

teha said...

seronok nyee dpt g umrah :)

m!3yr4h_LolLy said...

alhamdulillah selamat pergi dan selamat balik.

EZAD AMIR said...

(^_^")
untung la leh g oversea...
=D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alhamdulillah..dah selamat balik ye..

Nisa said...

Pernah dengar cerita from a friend, a true story - berlaku di bumi Arab juga. A guy was smiling at her, and mestilah dia membalas kembali senyuman orang itu. But it ended up in a bad way. Isteri lelaki tersebut cemburu and mula pertelingkahan di situ juga and my friend lari lintang-pukang. Takut jadi perkara yang lebih buruk lagi. I laughed out loud bila dia bercerita. So yeah, I guess hanya kita sahaja yang boleh senyum tanpa rasa risau...

Nora Hj Nasir said...

Assalamualaikum... lame tak jengah =)

msredcheesecake said...

Keje ke? Best la.... Takde gambar ke?

kajaharuna said...

wow!! seronok nye dekat arab tu..

RealNS said...

alhamdulillah , selamat sampai :)

Yasmin Aris II said...

:))

Cik Nurul said...

Alhamdulillah.. ^^

Cik Adieb said...

Wahhh,bestnya.Jelez saya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...