Friday, May 4, 2012

Edisi CacaMarba Bilangan 5

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh

Ok.. Dah lama tak update... minta ampun... Semoga kengkawan sehat-sehat hendaknya... Kita terus ke slot Edisi CacaMarba Bilangan 5....


Preview Filem :
Marvel The Avengers - Rasanya takyah cite la kot... mesti ramai kengkawan yg dah tengok kan... terbaek! untuk yang kepala otak kartun mcm aku.. haha..

Berani Punya Budak - Pengarah Afdlin Shauki sekali lagi cuba nak buat kelainan dalam filem terbarunye. tapi, ontahlah.. sebenarnya filem lama, di ambil dari filem Thailand dan di translate kan suaranya kepada bahasa melayu.. Ala-ala kisah femes "Hang Tuah Fail SPM" dalam Youtube tuu... Tajuk "Berani Punya Budak" kurasakan sesuai ditujukan untuk sesiapa saja yang berani tengok ini celita.. hehe..

Sudut Agama :
Sungguh mengejutkan apabila kajian Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)
di sekolah di Kuala Lumpur, mendapati ada di kalangan pelajar yang tidak mempunyai pengetahuan agama, termasuk tidak tahu mengucap dua kalimah syahadah.

Hiburan :
Seperti yang kita tahu Pelakon dan pelawak popular, Husni Mohd Rawi atau
Bob Kuman telah kembali ke Rahmatullah pada Khamis lepas..Al-Fatihah..

Informasi Teknologi :
Sesiapa Yang ade Ipod Nano Generasi pertama 1gig. Pegi Apple Store leh tukar ngan Ipod Nano Watch Generasi ke 6. Sangat la kiut ini Ipod. Aku pun sudah jatuh centa.. Harga Pasaran sekitar Rm400-450 (tidak termasuk tali jam.. fuh,toksah beli la.. hehe)

Sukan :
Rupa-rupanya pasukan bola sepak Sri Lanka yang dibelasah sehingga 6gol oleh Pasukan Senior Harimau Malaya sabtu lepas hanyalah Skuad bawah 21tahun Sri Lanka. Takkan pasukan Senior Sri Lanka pun taknak friendly dengan Malaysia kot..Alahaii..

Nostalgia :
Korang pernah tak lalui zaman TV kene ada lesen. Lesen tu kene gantung kat
dinding mcm lesen perniagaan. Yang takde lesen TV,bila Penguatkuasa datang check mula lah orang kampung gelabah sorok tv bawah katil lah, dalam bilik air lah, tutup dengan kain lah dan macam-macam lagi lah..hehe.. Lesen TV telah dimansuhkan sekitar tahun 1994.

Fakta :
Kapal Titanic yang tenggelam adalah salah satu kecelakaan yang paling
terkenal dan termahal dalam sejarah. Tapi rasanya kisah centa Jack Dawson dan Rose DeWitt Bukater kat atas kapal tu lagi mahal kot.. hehe.. =)


33 comments:

Nur Aishah said...

salam, psl titanic tuh, itu salah satu tanda ALLAH itu wujud sebab pereka titanic dengan riak & takbur prnah cakap "takkan ada tuhan yang mampu menenggelamkan titanic..at the end?? Kun fayakun..=)

Nur Aishah said...

salam, psl titanic tuh, itu salah satu tanda ALLAH itu wujud sebab pereka titanic dengan riak & takbur prnah cakap "takkan ada tuhan yang mampu menenggelamkan titanic..at the end?? Kun fayakun..=)

teratak hati said...

tang pasal lesen tv tu mmg tk penah dengar..betul ke dulu ada?klakar jek..hehe..

whitecappuccino said...

baru teringat paal leen tv tu..memang kami sempat bayar la.

SimplySeoul said...

yes the lesen tv. we did have that before. hehe.

Yasmin Aris II said...

best ke cite ni ?? ramai da tengok . jeleznye :(

Eera Shera said...

wah bestnye fakta ni..yg psl lesen tb tu srius xtau..

cik awi said...

izin simak je ni entry.

caliph shuriken said...

btul2 rojak kt sini, hikk..
sy comment utk..

*avengers tu ramai superhero.. best ^^

*bukan jaa kejutan utk pihak Jakim.. ramai yg terkejut jgak ni..

*yup, pnah lalui zman tV kena ada lesen tu, hukk..

*menyesal tgk movie Titanic dulu, maksiat dlm kapal, ntahapa2 :p

Azee Hana said...

x tengok lagi cite afdlin shauki tu...hee

Mizz ErMa said...

wah, 7 in 1 yer..cayalah..hehe tang avengers, sy pon da tgk jgk..not bd lah cite die..hehe

Munirah Shamsudin said...

Titanic?

Aku tgk sekali je. Setakat ni lah.

The Avengers?
Dabom.

missina said...

errr tetiba blur nk komen ape,,haa,,ni kira komen gkla kan,,hehee

Faza said...

terperanjat tang sudut agama tuh.. maner peranan ibu baper? haih...

zulhilmi tempoyak said...

tumpang tnye... kami nk kena komen yg mn ek..heeee...

bro.. knp x pnjgkan sket review tu ke.. huhu

aRa ❤ aFiq™ said...

wah mcm2 cerita update ni.. tapau mse yg xupdate yew.. hehe

~SaL IjOu~ said...

yg pasal masih ada budak yg x tau mengucap tu..realitinya mmg byk~
(--")

p/s: da jadi workaholic..x sempat nak berblog~ =p

Hanif said...

The Avenger memang best..
Sori lama tak singgah sini ..ehhehehe

Support me by Daily vote me for blogger of the year

Cik Nurul said...

tak tengok the avengers lagi !!! T^T

nazirah said...

yep.. cite avengers mmg the best.. 10 bintang yeahhh.. fuh nasib tak tgok cite berani pnye budak tu hampir2 nak tgok .. tp da agak da cite nye camne huhu.. nasib2. hehe. owh baru taw. ek yg tv dulu2 ade lesen hahaha lawak2.. kalau ada smpi skrg heee

J.Syazwana said...

baru taw pasal tv tuh. huhuhu

teha said...

avangers bestt ! :)

fatin hanani said...

the avangers tu mmg best hehehe

owhh tv pun da lesen ehh? hehe xtau plak

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

1st time aku tau pasal lesen tv tu...

ehhh sri lanka tu..pasukan bawah 21 tahun ke yg main?? haha.. patut lerrr punnnnn...

Cik Yatt said...

mmg fakta..hee

Woofer Storm said...

kecian sungguh bila umat islam itu sndiri tidak tahu mengucap kalimah allah,sedih..moga ada jalan untuk kita..amin3

msredcheesecake said...

TAK INGAT PUN TV KENE ADA LESEN.... INGAT ZAMAN HITAM PUTIH JE, RUPANYA SAMPAI 1994...

RealNS said...

kalau sekarang ni ade lesen tv camno eh ? hehhe

El-Janna said...

huhuk.. suka titanic

KorN said...

zaman tb ade lesen da lama berlalu.. skarang sume da ade pkai estro... kalo dulu jenuh la nak kne ejas line...

mama aini said...

assalam..he2x..lama takde entry caca merba ni..ya..dulu2 tv kena ada lesen & titanic memang kisah centa yg sgt trajis..hu2x..

hanaahmad said...

zaman tv kena ada lesen tu saya ingat lagi. :)

Rain said...

peluk cium avengers..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...