Thursday, May 31, 2012

Santai Bersama Bro Sham Kamikaze...

Assalamualaikum....

Kelmarin pergi show konsert Abg Sham Kamikaze... Mana mungkin ku
lepaskan peluang, lokasi konsert pun dokek je ngan umah...Actually sebenarnya bukanla konsert.. hehe..Iannya program ceramah yg slotnya diselitkan sedikit dengan sesi Jamming bermain gitar bersama Abg Sham.. Tujuannya adalah untuk menarik anak-anak muda supaya sentiasa dekat dengan majlis ilmu dan seterusnya cintakan Allah dan Rasulullah SAW..

~Bergambar kenangan bersama Sham Kamikaze~

Aku kagum dengan Abg Sham kita ni.. cara beliau menyampaikan kata-kata penuh dgn mutiara kata seolah beliau telah lama dididik dengan ilmu Agama.. Ketika porpularitinya sebagai pemain gitar tersohor ditahap kemuncak dan pendapatan tahunan mencecah RM300K.. dah ade pulak tu signature beliau kat model gitar Fender.. Beliau meninggalkan segala-galanya dengan berhijrah terus ke dunia seni yang satu lagi.. Iaitu dunia seni yang mengajak kita mendekatkan diri kepada yang Maha Seni... =)

59 comments:

Al Kisah said...

penuh keinsafan bila dengar kata kata mu..

sis92 said...

alhamdulillah, :)

hanaahmad said...

Iaitu dunia seni yang mengajak kita mendekatkan diri kepada yang Maha Seni.

saya suka bait kata yang ini. :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

Semoga belia kini mendekatkan diri pada Allah yang mencipta sekian alam..bukannya mendekatkan diri pada konsert ntah apa2 macam K-Pop la apa la..Astagfirullah..

Ayuni said...

hm, dia dh berubah....

Mawar berduri said...

melangkah setapak ke depan.. bukn kebelakang :)

Pondok Usang said...

Bagi ku susah kerja dia. Bukan senang nak tarik remaja yang hanyut balik ke pangkal jalan. Dan rasanya dia tengah all out tarik balik remaja2 yg dia influence masa dia main muzik balik kepada islam....

KorN said...

knapakah gambar kamu di kaburkan... huhuhu

gdsbnga said...

dia mmg dah banyak berubah . berubah ke arah kebaikan . tengah berusaha untuk jadi macam tu jugak :))

izan mama mia said...

dia berubah ke arah baik...baguslah

teratak hati said...

Perubahan yg baik..dn mngajak org lain berubah ke arah baik..

kajaharuna said...

best! berhibur sambil mengingat Allah..

wow!! rezeki dia murah..

Fatim said...

alhamdulilah ! what a beautiful transition kan.

Mr.Clive said...

itu barulah berhijrah...bagus bagus...dijadikan teladan... :)

etuza said...

tahniah ya, follow blog tuan, nice blog

LidiaSuraya said...

Semoga kita pun diberi cahaya hidayah dariNya cam abg sham ni kan? Berubah terus kn? Amin...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

alhamdulillah... :)

Aien Alien said...

berubah kearah kebaikkan itu indah.


alhamdulillah beliau diberi ruang dan peluang...kita?? harap2 kita juga turut sama berpeluang.

Cik Yatt said...

bnyk pahala....

Woofer Storm said...

bagus apa berubah diri kepada yang lebih baik..

Hanif Idrus said...

manusia sentiasa berubah..dan aku harap aku berubah menjadi lebih baik..amin

onie said...

suka dengan penghijrahnya :D

m!3yr4h_LolLy said...

abang sham memang terbaek ! wink ;)

caliph shuriken said...

pabila harta dunia yg byk x mberi sebarang makna, insyaAllah kita akan berubah ke arah yg lebih baik...

Rai said...

sayangnya di malaysia ni kalau artis mendekatkan diri dengan aktiviti keagamaan, bagi ceramah di katakan terlalu extreme lah.. masuk parti "yang itu" tapi kalau join konsert join aktiviti pihak "yang satu lagi" tu tak mengapa..

bukan semua orang mampu nak berhijrah ke arah kebaikan.. semoga sham kamikaze kekal dalam golongan yang beriman dan terus berdakwah pada anak muda..

eintan nurfuzie said...

best dpt jumpa

gadisBunga said...

semoga istiqamah..pesanan utk diri sendiri jugak ni.. :)

are_lin@yu said...

nice ;-)alhamdulillah penghijrahan kearah kebaikan ;-)

syiela said...

alhamdulillah.. suka dgn penghijrahannya :)

MamaEma said...

Alhamdulillah...

Izara4eva™ said...

guna cara tersendiri nak menarik golongan muda :)

rulze said...

salam ziarah...

:)

IntaNBerliaN said...

perubahn yg bagus.. :-)

Mr.Clive said...

apa khabar hari ni bro? :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga ilmu yg disampaikan diterima dgn baik..amiinn.

msredcheesecake said...

Kita sesama berusaha berubah kearah yg lebih baik...

~SaL IjOu~ said...

kagum amat dengan beliau~
loh, nape di-blurkan gambar sendiri~ =p

Eein Azryn said...

Alhamdulillah. :)

fatin hanani said...

Bagus la g dengq ceramah :D
hope dapat tahu banyak benda :)

FEDO said...

Wah. :).

Mizz ErMa said...

taem kecik2 dlu suka p dgr ceramah tp bila da besar, xde kesempatan..hm,

p/s : eh? tuan belog pon tengah mencari calon isteri ke? hihihi

chemay said...

Allah beri hidayah pada sesiapa yang Dia kehendaki.
:)

etuza said...

datang lagi ni tuan blog. nak berkawan dengan orang2 beriman.Kita digalakkan cari kawan yang baik ya..

J.Syazwana said...

bila Allah nak bagi hidayah macam2 boleh jadi :')

Eera Shera said...

kat mana buat konsert ni?

Aida Azryn said...

eh kat mana tu? :)

RealNS said...

mesti seronok kan pergi ceramah tu , ceramah agama ni ssh nak ada kat kwsn umah NS. ishk2.

nazirah said...

wah alhamdulillah..
berubah ke arh yg lebih baik..
rasa tng je tgok wjhnye..

Mr.Clive said...

apa khabarrr bro? :)

dhiera said...

alhamdulillah~

ain dzaya said...

bangga dgn abang shah kamikaze :)

teha said...

bagus laa :)

mama aini said...

assalam iwan..ehem semakin ramai artis yg berhijrah ..syukur alhamdulillah..
** kenapa pic.iwan tu dikaburkan ek?..he2x..

zulhilmi tempoyak said...

assalamualaikum.. :)

Azhafizah[フィザ] said...

alhamdulillah..sesungguhnya Allah sayang pada hamba hamba nya.

fadh leyanie said...

boleh tahan banyak 300k..kagum jugak dgn sham kamikaze,berdakwah pn dapat bnyak pahala,mngajak yg lain melakukan kebaikan.

ILA HonEyBuNNy said...

bro sudah berudah..

teringat membe beli tshirt dari dia...

ஜ miss klanika ஜ said...

bagus la. melalui dunia seni pon boley mengajak ke arah kebaikan.

the tempo of life said...

bstnya dpt jumpa sham kamikaze.. btw, pondok kat header tu cntek la.. buat sendiri ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...