Monday, April 8, 2013

Sejarah Coretanku…

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh

~Frontpage Fotopages Ku Yang Terakhir~

Permulaan coretanku segalanya bermula pada tahun 2000 apabila dengan bangganya aku telah berjaya mempublishkan homepage syok sendiriku bersama geocities.. Hehe, Nasib baik itu homepage dah tak wujud lagi...Buat kene gelak jek..Kemudian pada tahun 2004 aku diperkenalkan dengan Fotopages. Sedar tak sedar coretan entry ku yang terakhir di Fotopages ialah pada penghujung tahun 2008.. Antara sahabat lama yang ku kenali melalui Fotopages dan masih aktif memblog hingga kini ialah Nora HJ Nasir.. Haha, marah kau yek aku tak mention nama ko kat entry "Tapak Kaki"..Kalau ikut kan sebenarnya Fotopages ni khas untuk mereka yang suka snap gambar cantik-cantik, pastu upload n share. Yang aku pi belasah menukil kisah ku yang ntah ape-ape tu kat situ.. Selepas era Fotopages ku cube beralih kepada Blogdrive.. Tapi hanya sementara kerana ku rasakan Blogdrive agak kurang mesra pengguna.. Dan akhirnya pada 2010 ku terpaut dengan Blogspot... hingga kini ku masih disini walaupun hanya sesekali ku mengupdate nye.. hehe.. Itulah dia serba sedikit perjalan kisah coretanku di alam maya ini, Jadi bagaimana pula dengan perjalanan coretan anda??

~Koleksi Gambarku Yang Pernah Dimuat naik Bersama Fotopages~

19 comments:

fatin aziz said...

wow..jauh sungguh perjalanan tu..satu persatu. saya dari dulu lagi blogspot je...hehe

missSenget said...

kenapa protected fotopages..?

kedekut..!

izan mama mia said...

mula dgn blogspot..jer...

Ema Blog said...

saya mulakan dgn blogspot saja..fotopages pernah dgr..yang lain-lain tak pernah dengar..hehe

puteri kasih said...

puteri bermula dari blogspot dan kini di wordpress :)

Al Kisah said...

aku baru buka fotopages aku tadi.. cari gambar pasal modread.. haahaha

Nora Hj Nasir said...

ahaa.. i luv u lah iwanski hihii.

whitecappuccino said...

akak bermula dgn blogspot akhir tahun 2010. lama jg tu ya,

ctpayong said...


بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِ

السلم عليكم ورحمة الله

tidak apa...perjalanan yg jauh itu kerap mematangka kerana pengalaman itu sangat mahal harganya.

kakak memang bermula dari blogspot.

say to easy=) said...

Saya mula dengan blogspot..konon diary r.start time 1st degree sampai skrg..terlalu banyak sangat entry duly sampai dah kurang idea sekarang...menyesal plak wat awal blogspot.hahahahahaha

Alia Laila said...

Assalamualaikum :)

Saya pulak, mula perjalanan di alam maya terus ke blogspot pada tahun 2011. Tak pernah berkenalan pun dengan Fotopages atau Blogdrive. Hehe :)

Cik Pensil said...

wah. orang lama ni :D

hana hadi said...

waaah...

hana setia pada yang satu blog.hehe

caliph shuriken said...

waktu mula2 lecturer mintak sy create blog dulu, sy x peduli pun.. bila dh aktif trus fokus dgn blog, huh...

Anis Athia said...

teruskan berblogging ya :)

anak ayah said...

hati still lg ngan blogspot walaupun bnyk je cite hati ke jiwa yg daaa publish kne reject masok draft =')

penjajah minda said...

lahir je terus kenal blogspot.yang lain-lain tak sempat@malas.hehe

mama said...

ehem lamanya..dr 2000..tahniah iwan masih bertahan sehingga skrg..
@~ iwan dah dapat ank buah baru tau..`dayyan harith`.. ;)

Ain Dzaya said...

baru tahu semua tu..yang ain tahu facebook, twitter, blogspot je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...