Monday, January 13, 2014

Telegram...

Assalamualaikum....

Bila sebut Telegram tringat dulu-dulu org hantar telegram.. rasanya skarang perkhidmatan nye dah diberhentikan... kalau bg soklan mengenai telegram kepada generasi muda kini yang medium komunikasinya bertemankan gajet-gajet canggih, pasti majoriti daripada mereka tidak tahu apa itu telegram.. Hihi.. Tapi skang telegram dah maju.. di hujung jari jemari aje.. Sebenarnya yang saya maksudkan "Telegram Messenger".. Baru lepas install.. almaklumlah baru pakai handpon baru beroperasikan sistem Android.. nak taip kat skrin sesentuh pun asyik tersentuh tempat lain aje... Ok, Telegram Messenger ni sama je macam messenger yang lain macam Whatsapp, Wechat, Line dan lain-lain. Cuma kelebihannya kita bole create group yang besar, Size file media yang kita nak antar pun leh besar juga dan deliver text mesej juga berdesup laju.. kat bawah ni saya ada printscreen.. saje test mesej sama abg Sham Kamikaze yg baru install Telegram juga.. memang laju... hihi.... =)



8 comments:

BUNDA said...

Assalam...
Bunda masih teringat lagi masa bunda budak2 dulu tahun 70an...
Masa tu bapak bunda masih seorang tentera bertugas diSerawak...
Pada satu hari adik bunda jatuh sakit agak teruk kerana demam panas...
Pihak keluarga menghantar telegram untuk bapak supaya balik segera...
Dari situlah baru bunda tahu apa itu telegram...

Al Kisah said...

pergh.. main telegram dengan abg sham..

Mime MF said...

canggih...skrg telegram dlm smartphone je..hehe:)

Nurulee said...

so far ee pakai Wechat je. eheheh =D

ctpayong said...

kakCT membesar di zaman intermediate. that is merasai sedikit zaman dahulu aka telegram dan zaman sekarang ... android.

mungkin aplikasi telegram ini mengambil sempena 'menyampaikan berita dengan kadar segera'

nanti kakCT cuba ye

tirahzairi said...

xde hp canggih lg....hihi

chotz axoera said...

mcm2 IM nowadays...selagi tak hang hp ni install semua hahaha

Mek Onie said...

ada whatsapp?jajajajaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...